Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Празнуваме Деня на Европа, но и Деня на победата, без тези милиони жертви днешна Европа нямаше да е същата."

Това каза днес пред журналисти президентът Румен Радев. Това става след като държавният глава поднесе венци на Паметника на Незнайния войн по повод 9 май - Деня на Европа в ЕС и Деня на победата в Русия.

Радев отдаде почит на всички, загинали в борбата срещу хитлерофашизма.

"Сред тях са и хиляди българи. Нека не го забравяме. Изказах и своето уважение към малкото останали живи ветерани от Втората световна война. Трябва да се помни", добави той.

И отбеляза, че осъждането на нацизма и фашизма е следвоенен консенсус между Изтока и Запада и дори по време на студената война.

"Затова на днешната дата отново потвърждаваме този консенсус. Нека няма индулгенции. Честит празник на всички българи. Нека с нашата ежедневна позиция доказваме, че България има място в Европа", каза още Радев.

Следващата тържествена церемония бе пред президентството. Там пред Радев, председателя на Народното събрание Димитър Главчев, вицепрезидента Илияна Йотова, кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на отбраната Красимир Каракачанов, вицепремиера Валери Симеонов, министъра за българското председателство на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министъра на външните работи Екатерина Захариева и депутати бе издигнато знамето на ЕС.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.