Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мандатът на Цецка Цачева като правосъден министър е да поддържа статуквото, а на вицепремиерката Екатерина Захариева - да го представя навън. Така бившият министър Христо Иванов обясни нуждата от министър и вицепремиер с ресор съдебна реформа в ефира на бТВ тази сутрин.

"Това е малко унизително за г-жа Цачева, очевидно Борисов си дава сметка, че тя няма как да представя убедително това навън. Аз я познавам, ние сме работили заедно, знам, че г-жа Цачева, оставена на себе си, без излишни указания от Борисов, би вървяла в правилната посока. Но знам какви инструкции е получила - да крепи властта на главния прокурор", отбеляза още Иванов.

Думите на Цачева, че онази съдебната реформа, която Иванов се опита да прокара в миналия парламент, е "една красива мечта", показват, "че тя знае за какво става дума", но няма да направи нищо, смята Иванов.

"Едната няма да прави реформа, другата ще замазва това в Брюксел, защото стои по-добре на международната сцена. Борисов казва - имитирай реформа, но не пипай Цацаров", отбеляза Иванов.

Той за пореден път подчерта, че основният проблем в съдебната реформа е свързан с прокуратурата и ролята на главния прокурор. И отбеляза, че това не са просто неща, които той е искал като правосъден министър, а искания на Европейския съюз, ЕК и експерти от Съюза.

"Или имаме реформа на прокуратурата, или нямаме съдебна реформа. За борбата с корупцията трябва тези хора, които са по висшите етажи на властта, да имат страх от закона. А гаранцията за тях се държи от г-н Цацаров", каза той и добави, че в България това е основната причина за липсата на чувство за справедливост.

Иванов коментира и скандала "ЦУМ гейт", като отбеляза, че дори да приемем версията на главния прокурор за събитията, то пак имаме скандал и той трябва да си подаде оставката.

"Ако Сашо Дончев пристига с три листа, главният прокурор трябва да започне разследване, което той не прави. Този човек излиза с името си и казва тези неща в ефир. Това не са слухове. Прокуратурата отказа проверка, което е абсолютен скандал, означава, че нямат обяснение."

Според него Цацаров се среща с две лица, които би трябвало да са в интереса на прокуратурата, и ако такава среща е наложителна, редно е тя да се прави публично и по официален ред.

Коментари

Хм

"Какво е искал да каже авторът..." - това най го мразех в "анализите" по литература. Хем опростачва казаното, хем обижда автора, че не е могъл да каже това, което иска. Не го отнасям само към горния текст и заглавието, а и към "Две хубави очи. Душата на дете..." например. "Какво е искал да каже авторът..." не печели избори. Избори се печелят с програма. Като програмата на Макрон, а не персоната Макрон, която спечели избирателите: "Намаляване на обществените разходи с 60 милиарда евро за пет години. Съкращаване на 120 000 чиновнически места... Бюджет, парламент и министър на финансите на еврозоната. Създаване на европейска сила от 5000 граничари. Европейски фонд за отбраната, който да финансира общо военно оборудване. Контрол на чуждите инвестиции в Европа...." novini.bg/news/421877-вижте-програмата-на-макрон-и-какви-са-предизвикателствата-пред-него.html
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

С този корумпиран

ВСС по време на европейското председателство ще берем оглушителен срам. Но... така е. Който е сял само ветрове в продължение на 3 мандата ще жъне бури.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.