"Аз съм от малкото бизнесмени, които са успели без обществени поръчки от държавата или от общината."

Това каза тази сутрин вицепремиерът Валери Симеонов по Нова тв на обвиненията, че фирми на патриотите са строили оградата.

Той се върна още назад към сантименталното начало на бизнеса:

"Не знаят (другите бизнесмени, б.р.) какво е да не пуснеш клиент да ти излезе от офиса, защото ще останеш гладен...  Защото знаете - те са започнали заредени с едни куфари."

По повод прословутия мотел, в който отсядат военнослужещи, командировани на границата, той уточни, че с минимални средства е ремонтиран цели 10 години. Пуснат е в експлоатация едва през миналия юни.

И дори не върви толкова, колкото заслужава:

"В момента има 15 военнослужещи, изпратени там от техните командири на поделения - нито ги знам, нито ги познавам. А знаете ли - мотелът е със 130 места, в моменат има 15 души, а преди това имаше 12.

А в цената на спането те получават 3 яденета, фитнес, открит басейн... Те самите се натискат хората да ходят там."

На това вече Анна Цолова го спря, че минутите за реклама са изтекли. Симеонов посочи явно и виновниците: имало два сигнала от "малки мотелчета" до прокуратурата и Военна прокуратура вече правила 2 проверки, от които не излязло нищо.

Той отговори гневно на обвиненията на Корнелия Нинова за "техни фирми", които строили оградата:

"Откъде тия наши фирми – откъде ще намеря фирми? Аз нямам строителни фирми."

Той обаче не бил толкова ниско и не искал "да си хвърил името в прахта", което е градил толкова години:

"Един чалгар от бТВ да се гаври с него!"

Той реагира рязко и за референдума, като направи аналог с броя на хората, които са гласували за Тодор Живков, и излезе и малко дисидент:

"Никой да не си позволява да насажда на нас, на мене, на тия над 4 млн., които не са гласували, че след като 2,5 млн. са гласували, ние сме длъжни да слушаме техния глас! Знаете ли колко гласуваха за Тодор Живков – 99%! Аз обаче не гласувах."

Симеонов вече си видял кабинета на вицепремиер, но бил "там някаде по етажите".

На забележката на водещата, че се твърди, че новият икономически министър Емил Караниколов е директна номинация на Делян Пеевски, вицепремиерът отговори:

"Твърди се, че тази телевизия е на Бойко Борисов. Ще го оборите ли?

Не е доказано по никакъв начин. Не може всяка глупост да оборвам. Виждате ли по какъв елементарен начин хората се демонизират и се очернят! Гледам на следващия Министерски съвет като на екип – един от нас да се издъни, всички сме заминали", защити Симеонов министъра.