Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Аз истински се извинявам на колегите от БСП, че съм ги победил. И тази дума, която нямат право да казват, е, че ние се борим за власт. Ако си сложат ръката на сърцето, ще се сетят, че цялата власт аз им я дадох на тепсия. С оставката, с изказванията - да направят те служебното правителство. Пет месеца щяха да са управлявали, щяхме да сме видели на резултатите им, да са спечелили изборите и да управляват те."

Това обяви Бойко Борисов пред медиите в парламента минути след като бе избран за премиер за трети път и положи клетвата си. От Народното събрание той и министрите му поеха към Министерския съвет, за да приемат властта от служебното правителство на Огнян Герджиков.

 "Единственото, което ме интересува, е очакванията на хората. Демокрацията е това - който спечели, прави правителство. Има и други практики в държави с режими или опити като този, когато пак ние спечелихме, но направиха кабинета "Орешарски", каза Борисов на въпрос какво да очакваме от новия му кабинет. 

По думите му не е имало друг вариант за управление освен ГЕРБ и патриотите, защото и неговата партия, и левицата бяха заявили, че не може да се управлява с ДПС. Затова другата опция била нестабилност и след няколко месеца да има нови предсрочни избори. 

Премиерът се обърна специално към колегите си от ДПС, както ги нарече, без да му е зададен въпрос. Вероятно бе провокиран от изказване в залата на депутата Йордан Цонев от движението, който заяви, че ще пренесат в Европа дискусията за наличието на "крайни националисти" в управлението на страната. 

"Искам да се обърна специално и към колегите от ДПС. Те също, ако си сложат ръка на сърцето, ще признаят, че през всичките години на мое управление към смесените райони или към българските мюсюлмани е имало не само добро отношение, не само съм им помагал много, а привилегировано дори отношение. Какво ли не сме правили там - пътища, обредни домове, площадки, зали, водопроводи, чешми...", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ декларира, че по-важен от управлението е етническият мир и той ще го "пази всячески". И пак поясни какво според него значи "привилегировани" - построени били пътища, прощадки, спортни зали...

Борисов не отговори на въпрос за референдума на Слави Трифонов, въпреки че по същото време пред парламента се изявяваше шоуменът.

Коментари

 's picture

Petyo9

То бива наглост,

бива, но с всяка своя изява, Бойко Борисов поставя нови стандарти. Нали беше радетел на стабилността? До такава степен, че замени вопиющата нужда от реформи с мантрата за стабилността. Тогава защо подаде оставка като министър-председател и предизвика предсрочни парламентарни избори? Първо направи всичко възможно за да загуби президентската надпревара и успя. Но това беше загуба на ГЕРБ, не на България. Защо не подаде оставка като главатар на ГЕРБ? Това би било правилно и логично - та нали това е тяхна партийна загуба? От какъв зор наказа и си го изкара на цялата държава заради тяхната партийна загубата? Министър-председателят не такъв само на ГЕРБ, а на държавата - България (поне по Конституция). Защо радетелят на стабилността бутна държавата освобождавайки държавният, а не партийният пост?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.