Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Министър-председателят на България за трети път се казва Бойко Борисов." С тези думи председателят на Народното събрание Димитър Главчев обяви резултатите от гласуването.

Третият кабинет на Бойко Борисов бе избран с гласовете на ГЕРБ, патриотите и "Воля". 133 депутати бяха "за", 100 "против", а въздържали се нямаше.

Структурата на новото правителство бе подкрепена от 134 депутати. 101 бяха против, а въздържали се нямаше.

Гласуването за персоналния състав на правителството бе идентично - 133 бяха "за", 101 "против" и без въздържали се. 

Борисов и новите министри се заклеха в присъствието на патриарх Неофит и пред Светото евангелие и Светия кръст.

Преди гласуването бъдещият все още премиер представи пред парламента структурата, състава и някои от програмните приоритети на кабинета си.

"Имам високата чест да ви представя биографична справка на кандидата за министър-председател Бойко Борисов."

С тези думи шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов започна представянето на кандидатурата на Борисов. Той каза, че е убеден в твърдата воля и отдадеността на Борисов като премиер.

"По волята на българския народ поемам отговорността за управлението на България. Намираме се в исторически момент за света и Европа. Налага се надмогване на партийния егоизъм. Нашето общо разбиране е, че днес страната се нуждае от отговорно управление. В името на българските граждани и българската държава преодоляхме различията между ГЕРБ и "Обединени патриоти". Продължаваме по пътя на евроатлантическата интеграция, ще работим за реформирането на ЕС. Ще провеждаме политики за увеличаване на доходите на гражданите. Обещаваме 120 млрд. лв. БВП в рамките на мандата, 650 лв. минимална заплата, 1500 лв. средна заплата, дай, Боже, и повече. Валутният борд е безалтернативен и неприкосновен. Продължаваме с активни мерки в борба с контрабандата. Поставяме образованието като стратегически приоритет на нашето правителство."

Това бе част от изказването на Борисов пред парламента. Той за пореден път повтори, че ще продължи съдебната реформа и ще се създаде ново антикорупционно доказателство.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки обясни защо ще подкрепи правителството.

"Днес никой - нито държавата, нито бизнесът, има интерес от хаос. Не можем да участваме в правителство, което легитимира крайния национализъм. Всеки български гражданин има право на втори шанс. Готови сме да направим компромис с имената, но никога няма да направим компромис с делата. Започваме да ги следим под лупа. Ще дадем подкрепа на правителството на този етап, но няма да му дадем нито един ден толерантност. Още от днес започваме да го следим под лупа", каза Марешки.

Той каза на Борисов, че очаква да оправдае доверието на партията му.

"Пожелаваме ви да изпълните голяма част от прагматичната програма на "Воля", за да останете в историята като успешен министър-председател", каза Марешки.

Коментари

 's picture

Petyo9

Сбъдна се мечтата

на Бойко Борисов - напълно монолитен парламент. Без Н И К А К В А опозиция. Колкото и БСП да мимикрират и да се изживяват като такава. Ха да ни е честит и парламента и новото правителство!

Борисов - 3 - дежа вю!

И след 103 премиерства на Борисов нито той нито правителствата му ще претърпят развитие. Вегетирането на държавата при Борисов е запазена марка. Никакви амбициозни цели. Можеше поне да обещае да надмогне не „партийния егоизъм”, а последното ни место в Европа, за да се озовем по стандарт на живот поне на предпоследното. Още при изгонването на Плевнелиев по настояване на Москва Борисов показа каква политика ще твори с третия си кабинет. Ако наистина искаше да прави не козметична, а реална реформа в съдебната с-ма, в замяна на изгонването можеше да поиска Кремъл да разреши на Цацаров, в чиито избор несъмнено е участвал, да подаде оставка по здравословни причини, например затлъстяване, застрашаващо живота му. За да има сделката с Москва паритет, можеше заради изгонването на Плевнелиев да поиска и още една услуга от Путин – да извади ченгето си Доган от политиката, за да не се крие повече в сарая, най-после да спре да блокира всяка полезна и патриотична българска инициатива и да не бъде повече охраняван с народни пари.. Относно персоналния състав на правителството. В правителството може би с едно изключение – ВалСимеонов, няма никакви други личности. Поради липса на место ще спестя личностната и моралната им характеристика. Правителството е съставено от Борисов и от отбор архивари. Пълно послушание, за да се поддържа стабилно ниво на вегетиране. Ако е вярно, че ВалСимеонов претендирал за енергийното министерство, означава, че и той не е в ред, щом не е разбрал, че Борисов отдавна сформира далавераджийско звено в състав прекрасната по послушание Петкова, двойника си по политика Дончев, финансовия м-р Горанов и Д. Добрев за разплитане на възела „атомни реактори” с цел осигуряване на всеки по коричка от баницата, но специално за Борисов и руската страна да има поне по две баници. . Относно военния министър Иван Каракачанов - чувствам се омерзен не само защото притежава най-малко две малки имена, а заради сътрудничеството му с Льо Пен и алергичните му кихавици, когато погледне на Запад. От където и да го подушиш, Иван Каракачанов-Льо Пен не мирише на патриотизъм. Скъпи народе, избра правителство такова, каквото искаше – да ти е честито! Ако пропуснеш да вържеш децата си за леглото, някоя сутрин като се събудиш, те вече ще са припнали на Запад. Не тъгувай – ще стане това, народе, което ти избра: на тяхно место ще се заселят московци. Вади шилото и побързай да боднеш поне още една дупка на колана, че можеш и без гащи да останеш!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.