Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Има стремеж на всяка цена да бъде изкаран 4-годишен мандат. За мен това е важно, гарантира стабилност, но не е най-важният критерий. Най-важният критерий е свършената работа."

Така президентът Румен Радев коментира предстоящото гласуване на новия Министерски съвет с премиер Бойко Борисов и във формат ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Държавният глава пристигна в Народното събрание малко преди 11 ч., за колкото бе обявен стартът на дебатите и гласуването на правителството в залата. 

Попитан кои политики на служебното правителство би искал да бъдат продължени от новия кабинет, Радев отговори:

 „Надявам се да има приемственост в областта на председателството на Съвета на ЕС, сигурност на външната политика” и добави като приоритет пробивът по кохезионната политика на ЕС след срещите в Рим да бъде използван.

На въпрос каква оценка би дал на персоналния състав на правителство, представен от Бойко Борисов, държавният глава по същество отказа такава. Ето и мотива му:

Що се отнася до оценка - рано е. Ние дори още не сме видели управленската програма на това правителство, тя ще бъде факт, надявам се. Пожелавам успех”, заяви президентът Радев. 

Според президента служебната вицепремиерка за европейското председателство Деница Златева е трябвало да приеме предложението да продължи да отговаря за ресора и в кабинета на ГЕРБ и патриотите. На конкретния въпрос дали е трябвало Златева да остане, държавният глава заяви:

„Според мен, държавнически погледнато – да.” 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.