Кметът на Варна Иван Портних и общинските съветници от ГЕРБ да върнат обратно на държавата дяловете от Пловдивския панаир, дарени на общината безвъзмездно от кабинета "Борисов 2" миналата година. Това е "възложила" на представителите си в местната власт в Морската столица Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Дори е поставен и срок - решението за "предоставяне безвъзмездно на Министерството на икономиката на акции от Международен панаир – Пловдив в дялова стойност 29%" трябва да бъде взето на сесията на общинския съвет на 2 май.

"Мотивите за днешното решение на ИК на ГЕРБ са продължаване на действията за консолидация на държавната собственост в Международен панаир – Пловдив и париране на опитите за дискредитиране на ГЕРБ", пише в съобщението от партията. 

Промяната в решенията на ГЕРБ за Пловдивския панаир се появиха внезапно след скандала със срещата на Георги Гергов, Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров в офиса на собственика на останалите дялове от Панаира Гергов в ЦУМ.

По-рано след подобно "възлагане" от партията общинският съвет на Пловдив отмени решението си, взето седмица по-рано, да приеме миналогодишното "дарение" на 23 % от акциите на Пловдивския панаир. Те бяха дарени на Пловдив миналата година със същото решение на Министерския съвет, с което бе направено дарениего и за Варна. През 2016-а обаче Варна си прие акциите, за разлика от Пловдив, където общинсикят съвет бе отказал да приеме акциите.

Очаквайте подробности.