Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Българинът Светослав Стойков, който преди 6 месеца ритна в гръб жена в метрото в Берлин, ще бъде съден за нанасяне на тежка телесна повреда, предаде БНР.

Днес германската прокуратура връчи обвинението на 26-годишния ни сънародник.

На 27 октомври 2016 г. Стойков нападна украинка, докато тя слиза по стълбите към станция Нойкьолн в германската столица. При падането жената счупи ръката си и нарани главата си.

Нападението бе записано от видеокамера. Записът, разпространен в медиите, предизвика вълна от възмущение в Германия.

Частни лица дори обявиха награда за залавянето на Стойков. Това бе и вероятната причина той да бъде издаден. Сънародникът ни бе арестуван при завръщането си в Германия с автобус от Франция.

Освен за нападението срещу жената Стойков ще бъде обвинен и за два случая на ексхибиционизъм. Още не е насрочена дата за делото.

Очаква се българинът да получи присъда между 6 месеца и 10 години затвор.

Коментари

Stoqn Petrov's picture
Stoqn Petrov
chrome

Българин силно казано ми се

Българин силно казано ми се струва.

В подобен случай е прието да

В подобен случай е прието да се използва терминът "български гражданин", а не "българин"

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.