Багери влязоха в курорта „Слънчев бряг”. Рано тази сутрин започна събарянето на 70 търговски обекта, обявени за незаконни. Заповедта за събарянето е на община Несебър. Според собственика на имота обаче обектите имат всички разрешителни, съобщи Нова тв.

Повечето наематели казват, че са получили информация за разрушаването час преди да влязат машините. Имали на разположение само минути, за да спасят стоката си.

Обектите са разположени до хотел върху терен частна собственост. Има одобрение за поставянето им от Министерството на туризма, издадено в края на миналата година.

„Паралелно с това има становища от директор на  Национален строителен контрол, разрешение за строеж, за поставяне на тези постройки”, твърди пред Нова тв собственикът Любомир Василев.

Имало и спечелени дела в съда. Въпреки това снощи  на обектите били разлепени заповеди за събарянето им. Даден е 3 дни срок за обжалване.

„Снощи ми бяха връчени заповедите в 17:00 часа, а съдът работи от понеделник нататък. Нямам възможност да подам жалба за спиране на предварителното производство”, обясни Любомир Василев.

Така много от дребните търговци могат да останат без работа в началото на сезона, въпреки че са си платили наема.