"Това не е новина. Това е слух. Не сме преговаряли на тема постове. Конкретен разговор колко министерства ще имат "патриотите” и кои да бъдат те, не сме водили”, заяви днес пред Нова тв съпредседателят на "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов.

Така той коментира твърденията, че ще става вицепремиер в бъдещото българско правителство. Но не отрече за военен министър.

Каракачанов припомни, че през 2005 г. е отказал поста министър на отбраната, защото в правителството е участвало ДПС.

Според него за първи път в парламента има мнозинство, което работи за приоритети, а не за постове в кабинета.

Една от главните теми на разговора бе увеличението на минималната пенсия

„И двете страни направиха компромис. ГЕРБ беше категорично против, а ние искахме 300 лева минимална пенсия. И двете страни се съгласихме да се увеличи на 180 лева от 1 юли, а от 1 октомври минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст да стане 200 лева Средствата за това увеличение ще дойдат от бюджета или около 700 милиона лева. Има много учители, които получават по 160 лева. Тези хора са ощетени от системата”, смята Каракачанов.

Той е категорично за забрана на гласуването на българи в чужбина.

„В страните членки на ЕС да се отвори секция, където се подадат молби от повече от 40 души, а в страните извън ЕС гласуването да се извършва само в българските дипломатически представителства”, предложи лидерът на ВМРО.

Той потвърди, че сред приоритетите на новото правителство са въвеждане на военно обучение в училищата, както и обсъждане за връщането на наборната военна служба. Това обаче няма как да се случи в рамките на 5-6 месеца.