Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Ботев" (Пловдив) официално обяви, че строежът на стадион "Христо Ботев" е спрян заради блокираните сметки на клуба в Корпоративна търговска банка. Клуб Z ви информира за това още в края на миналата седмица, когато БНБ пое управлението над КТБ.

Ето какво точно гласи декларацията на ПФК "Ботев":

"Вследствие на решението на Българска народна банка (БНБ) да замрази всички плащания на фирми и граждани, разполагащи със сметки в Корпоративна търговска банка (КТБ), ПФК Ботев уведомява обществеността, че всички разплащателни сметки на клуба са блокирани и по този начин е нарушен механизмът на разплащане към доставчици и контрагенти, отговарящи за ремонтните дейности на стадион „Христо Ботев” в гр. Пловдив. Настъпилите форсмажорни обстоятелства ни принуждават временно да преустановим всички ремонтни дейности по съоръжението. Ботев (Пловдив) ще уведоми своевременно обществеността при нови промени, свързани с реализирането на този отговорен проект."

Засега няма проблеми с текущите плащания по оперативната дейност на клуба. Служителите обаче не са получили последните си заплати, а и не могат да теглят пари от сметките си.

Стадион "Христо Ботев" трябва да е готов до края на април идната година, тъй като на арената са предвидени откриването и финала на европейското за юноши до 17 години, на което България е домакин. Засега няма яснота какво ще се случи както с първенството, така и с "Ботев", ако финансирането спре. Проектът се изчислява на повече от 30 милиона лева. Клубът е концесионер на стадиона за 35 години.

За последствията с "Ботев" от ситуацията с КТБ, ЧЕТЕТЕ ТУК.

Ключови думи

Коментари

й

Б група ги зове... Както и Бареков 4%-ния праг

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.