Яя Туре, една от звездите в тима на Кот д'Ивоар на световното, отново изригна срещу клуба си "Манчестър Сити", както направи това и в края на сезона. Халфът даде интервю за авторитетното списание "Франс футбол", в което сподели и болката си от последните дни (и месеци преди това): смъртта на брат му Ибрахим Туре. Той издъхна миналата седмица, като изгуби битката с рака. Новината свари Яя и Коло Туре в Бразилия.

"В края на миналия сезон исках да остана за 4-5 дни с брат си, преди да започна подготовка за световното с националния отбор на Кот д'Ивоар, разкрива Туре. - В "Сити" отказаха да ми ги отпуснат. Заминахме за Абу Даби да празнуваме титлата на Англия, а в същото време Ибрахим лежеше на смъртно легло. За щастие другият ми брат Коло беше край него. След тази случка се обвинявах, че не накарах клуба да ме уважава повече. Шефовете знаеха много добре каква е болката ми, тъй като в последните два месеца здравословното състояние на Ибрахим се влоши. Това е причината за контузиите ми, защото тялото слуша главата. Изобщо, последните четири месаца бяха най-тежките в живота ми..."

Изявлението ни връща към месец май, когато агентът на Туре изведнъж изригна срещу "Манчестър Сити". Причината е, че по време на въпросната визита в Абу Даби при собствениците на "гражданите" клубът се отнесъл "с неуважение" на рождения ден на неговия клиент. Никой не го поздравил, никой не стиснал ръката му... Като изключим една торта с честитка върху емблемата на "гражданите". Тогава се заговори, че футболистът може да си тръгна от стадион "Етихад", а солидни кандидати почнаха да се редят за услугите му.

Пред английската преса пожелали анонимност източници от "Ман Сити" разкриват, че твърденията на Туре не се покриват с истината. Африканецът не бил поискал дните "отпуск", поради което и не са му дадени. Грандът винаги проявявал разбиране и загриженост за семейните проблеми на футболистите си. През миналата седмица, когато Ибрахим Туре почина в Манчестър, управниците се свързали с Коло и Яя, изказали съболезнования и предложили да поемат всичко по погребението.

Както се казва клиширано в такива случаи, истината винаги е някъде по средата. Въпросът сега е дали разривът в отношенията ще бъде потушен или един от най-добрите полузащитници в света ще си търси нов клуб през юли-август. Със сигурност няма да чака много, преди да се озове в нов отбор, ако мостовете са изгорени.