Управленска коалиция между ГЕРБ и "Обединени патриоти" е възможна, не виждам причини да не се случи. Това каза пред бТВ вътрешният министър Румяна Бъчварова. Според нея целта на провеждащите се в момента преговори е да се постави сътрудничеството между двете формации на здрава основа.

Бъчварова коментира и един от спорните въпроси, а именно вдигането на пенсиите, за което настояват патриотите.

"Всички искат пенсионерите да получават по-добри пенсии. Въпросът е как може това да бъде осигурено. Симеонов и Каракачанов са разумни хора, отговорни", каза Бъчварова.

Тя изтъкна, че в миналия мандат не е водила лична битка с лидера на "Атака" Волен Сидеров.

"С г-н Сидеров не съм имала лична битка. Действала съм като вътрешен министър, не като Румяна Бъчварова. Това не пречи да се подкрепят принципни становища и да има общи позиции", каза Бъчварова.

Бившата вътрешна министърка коментира и проблемите с битовата престъпност.

"Важно е да се гарантира успех на следващото управление. Каквото може да се направи във възможностите на МВР мисля, че се прави. Полицай във всяко село не означава полицай в кафенето на всяко село. Означава патрули, добър контакт с кметовете", каза Бъчварова.

Според нея БСП са направили от Постановление 208, отнасящо се до настаняването на бежанци у нас, "опорна точка в две изборни кампании".