Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Великобритания призова днес за международно разследване за химическата атака в сирийската провинция Идлиб, която по неокончателни данни взе близо 100 жертви, включително деца.

„Трябва да има осъждане и спешно и цялостно международно разследване“, каза външният министър Борис Джонсън по време на донорска конференция за Сирия в Брюксел.

„Приемам, че разследването на ООН ще изясни кой е виновен за това. Използването на химическо оръжие е варварство“, каза германският външен министър Зигмар Габриел.

Русия е отговорна да изясни ситуацията колкото може по-скоро и да разчисти пътя за политически процес ... Русия има особена отговорност  тук“, добави той.

Никой в Съвета за сигурност на ООН не може да се противопостави на предложена от Великобритания и Франция резолюция, осъждаща химическата атака и настояваща за международно разследване, каза Джонсън.

Позицията на Русия по случая обаче още не е известна. Версията на Москва е, че правителствен въздушен удар е разрушил склад с бойни отровни вещества на бунтовниците.

„Разпространяват се различни истории...всичко сочи към отговорността на режима на Асад“, каза Джонсън, визирайки сирийския президент Башар Асад.

Той призна, че сирийците днес понасят последствията на решенията на САЩ и Великобритания да не бомбардират силите на Асад, когато те използваха нервнопаралитичния газ зарин в предградие на Дамаск през 2013 г. и убиха стотици хора, пресичайки начертаната от Запада „червена линия“.

„Не може да има преход с режима на Асад... Просто не виждам как Башар Асад може да остане на власт след всичко, което направи“, добави Джонсън цитирайки близо 400-те хиляди жертви на гражданската война, която влезе в седмата си година.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.