Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на БСП Сергей Станишев е внесъл молба в деловодството на Народното събрание за освобождаването му от длъжностите на народен представител, научи Клуб Z.

От парламента потвърдиха новината и уточниха, че молбата е пусната вчера в 17,30 часа.

По този начин лидерът на социалистите потвърждава избора си на евродепутат. Преди изборите на 25 май обаче лидерът на БСП заяви, че води листата на партията си на европейските избори, но ако спечели място в Европарламента, няма да го заеме.

Днес изтича крайният срок групите в парламента да уточнят състава си. Това обаче не спира членовете им да ги напуснат и по-късно. Те стават евродепутати с полагането на клетва, което ще стане на първата сесия на парламента в Страсбург от 1 до 3 юли.

Нищо не пречи и евродепутат да бъде номиниран за член на Европейската комисия. В такъв случай обаче той трябва да напусне парламента.

Станишев обяви, че няма да става евродепутат още преди вота. Той оглави листата на социалистите, за да я "дръпне" напред. След изборите обаче той неколкократно отказа да отговори на въпроса кога ще се откаже от мястото си в ЕП. На журналистически въпроси отговаря само, че до 23 юли има време.

Очаквайте подробности

Ключови думи

Коментари

d

Е, вече няма време... 23-ти чукна, мандалото хлопна. Станишко евродупетат, Курумбашев - прецаканата хитра сврака.. То и без това нямаше да е още дълго депутат... То и кой иска в това НС?

Любомир

Курумбашев-хайде публиката чака, къде си? Да не се окаже, че само си чакаме.

Лили

Руските троянски коне влизат в ЕС - Станишев и КО, Дудуков и пародията на войвода ...

Сатрап

Най-после! Искам да кажа, че се радвам повече от 10-ти. След него е добре цялата червена мръсотия да се премахне от България.

сергей заразата

Време е Курумбашев според закана си ако Станишко отиде в Брюксел на неговото място да му изкара ''кирливите ризи'' и да унижи съсела, макар че на очилатко няма да му пука от това!

SRQBoyboy

Припари му под краката и реши да се скриев Брюксел. Няма що много добър представител ще си има България там. Един национален предател и руски агент. По-голямо падение от това едва ли може да има. И не чкайте Курумбашев да замери този гнусен подлец с кал, щото всички в тази гадна партия са един дол дренки. Ако имаше хора с достоинство и исинксо милеене за България отдавна да са я разтурили като вредна и антинацинална престъпна формация.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.