Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с блокада на националистите на границата на 24 март. Карадайъ настоява да се извърши проверка и да се образува досъдебно произвоство за "актовете на насилие от страна на представителите на Националистическите формации".

От партията отбелязват, че никой няма право чрез насилие и заплаха да пречи на някого да осъществява избирателното си право и това е престъпление.

ДПС призова компетентните институции да действат още в деня на блокадата. Представителите на "Обединени патриоти" бяха завардили два пропусквателни пункта - "Малко Търново" и "Капитан Андреево" и часове наред не пускаха коли с турска администрация. Целта според тях беше да не допускат български граждани от Турция да гласуват веднъж тук и веднъж в азиатската ни съседка. Наложи се служебният премиер Герджиков да ги заплаши, че ще направи "каквото е нужно" и полицията мирно да разтури блокадата.

Лютви Местан и ДОСТ също сезираха Цацаров за бурните действия на патриотите на турската граница. За разлика от ДПС обаче те поискаха и касиране на изборните резултати и нов вот.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.