Партия "Воля" иска да стане член на Европейската народна партия (ЕНП). Това каза лидерът на партията Веселин Марешки пред бТВ.

"Ние сме единствените в новия парламент, които сме център-дясно. Подготвяме да внесем документи за членство в ЕНП. Такова е нашето решение, имаме някакви разговори", обясни Марешки.

Той припомни, че в миналия парламент ГЕРБ и Реформаторския блок са имали общо 107 депутати и изтъкна, че точно толкова сега имат ГЕРБ и "Воля".

"Има изявен победител с голямо мнозинство. Това е волята на българския народ. Виждам се в ролята на център-дясно управление, в което да участваме", каза Марешки.

Той потвърди амбициите си един ден да стане премиер, защото винаги, когато се е захващал нещо, е ставал номер 1. Марешки отрече в кампанията да е правил завой към БСП, а само е изтъкнал, че социалистите са копирали техни идеи. Той потвърди, че би се съгласил за партията му да има едно министерство, в което тя да докаже какво може.

"Искам шанс да покажа нашите качества. Имаме много сериозни хора във всички области. Ние нямаме проблем. Аз в икономиката съм най-силен. Аз съм свободен човек, не мога да стана чиновник", каза Марешки.

Според него ако има скорошни нови избори държавата ще се изложи на хаос. Марешки каза, че е имал 11% на президентските избори, а сега на парламентарните едва е прехвърлил 4% и това било станало с манипулации.