Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Галин Стоев е новият директор на Националния театър на Тулуза, съобщава „Паризиен“, като се позовава на министерството на културата на Франция. Един от най-успешните български театрални режисьори зад граница ще поеме поста на 1 януари 2018-а от Лоран Пели и Агат Мелинан, които управляват института от десет години.

Очакванията са Стоев, който редовно поставя в „Комеди Франсез“, да даде силен тласък на театъра, като създаде творчески инкубатор за млади артисти. Новината все още не е коментирана от самия режисьор.

Галин Стоев е роден през 1969-а. Завършва театрална режисура в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“. Поставял е спектакли в Германия, Чехия, Великобритания, Русия и Белгия, а у нас името му се свързва с постановките „Приятнострашно“ и „Малка пиеса за детска стая“ в Театър 199 по текстовете на Яна Борисова. Има и собствена театрална компания Fingerprint, основана през 2005 г. в Брюксел.

"Площад Славейков"

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.