За предстоящ рок фестивал под т. нар. чиния на Бузлуджа, съобщава сайтът werock.bg. Събитието е планирано за 8 юли, а организаторите са от Казанлък.

Сред по-известните евентуални участници на пърия фестивал "Бузлуджа рок-култура" са китарният виртуоз Николо Коцев с формацията си "Кикимора" и група SEVI. Поле за изява ще имат и определящите се като "дизайнерска" банда млади възпитаници на Нацоналната гимназия по пластични изкуства "Академик Дечко Узунов".

Според werock.bg предстои общинският съвет в Казанлък да включи събитието в официалния си културен календар.

Замислена като грандиозен монумент, ознаменуващ основаването на бългаското социалистическо движение, чинията на Бузлуджа (официално име Дом-паметник на БКП) се руши, а екстремни фенове се стичат там само за да се снимат. Въпреки прехвърлянето й на БСП през 2011 г., тя е неподдържана и твърде опасна. Паметникът попада в класацията „Най-красивите изоставени места в света“ под номер 25. 

Фенове по форумите се шегуват с идеята, но някои сериозно правят асоциция с надписа, който бил поставен на вратата на превзетата Бастилия: "Тук ще се танцува".

Други пишат с подигравка:

"ЛЮБЭ и Машина времени - "Землянки в илюминаторе до закати дня"..