Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Интересите на Турция и Русия са в основата на скандала между Ахмед Доган и Лютви Местан. Интересите на България нямат нищо общо. Имаме опит ДПС да бъде ребрандирана като патриотична организация."

Така политологът Огнян Минчев коментира пред Нова тв напрежението между ДПС и ДОСТ в последните дни и темата има ли опит за намеса на режима в Анкара в изборите за парламент у нас. В студиото той бе заедно със социолога Кънчо Стойчев и двамата коментираха и отношенията Турция - България - Европа, и писмото на почетния лидер на ДПС Доган, в което той говори за патриотизъм и "заедност", и отговора на Местан, който показа старо писмо на Доган до Ердоган.

"Писмото на Доган не ни казва нищо ново от политическа гледна точка. Важно е да се каже, че събитията, случващи се в Турция, са изключително опасни за Европа и за България. Там набира сила един радикален режим, който може да окаже голямо влияние", заяви Огнян Минчев.

По думите на политолога опитът за "ребрандинг на фигурата на Доган", който тече през последните седмици, има проста и ясна цел – "съставянето след изборите на нова социално-либерална патриотична коалиция". Минчев вижда в това и причината хора от патриотични формации да бъдат "командировани" в движението. Той добави, че и опитът за влияние на режима на Ердоган върху България чрез създаването на партия ДОСТ, и заиграването с ДПС и Доган са опасни за България. Според Минчев Доган е №1 сред политиците ни, отговорни за недъзите на прехода.

Кънчо Стойчев заяви, че има намеса от страна на Турция в изборите у нас, а целите на това не са в интерес на България и Европа.

"Смешна е моралната поза на Лютви Местан в този скандал. Очевидно става дума за обслужване на интереси на чужда държава. Писмото на Доган казва нещо по-важно - имаме радикално изменена политическа обстановка. Имаме изменено крайно говорене от страна на Ердоган и приближените му не само към България, но и към Европа. И ние трябва да се обединим, за да защитим националните си интереси", заяви социологът.

По думите на Стойчев Доган е патриот, а писмото, което Местан извади от почетния председател на ДПС към Реждеп Ердоган, "ако наистина е писано, то най-вероятно е написано от куртоазия".

Коментари

 Дончо Стилиянов's picture
Дончо Стилиянов
Наблюдател

Бъдете холандци,господа.Нека

Бъдете холандци,господа.Нека разумът надделее над емоциите.Имаме две възможности-ГЕРБ или Реформаторски блок.Другото е разпиляване на десните гласове.
 's picture

Petyo9

Глупости!

ГЕРБ не са десни, а Реформаторският блок са клиентелисти. Не се лъжете да гласувате за тях! Точно така разпилявате десните гласове!
 's picture

Бобо

Намесата на...

Цялата пета колона на Русия е вкупом на амбразурата , Местан май ще дръпне килимчето на най ценния московски агент Меди , на националното светило , на новия Левски , а всъщност на националния предател Доган ....За това е целия рев от сутрин до вечер , дано народа разбере , че всъщност това е най доброто за България , накой бе казал че Доган е проклятие за България ......

Да де...

"Цялата пета колона на Русия е вкупом на амбразурата" - Съгласен, Бобо. Само трябва да се замислим дали провокативните действия на Павел не обслужват същата пета колона???

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.