По-малко от процент дели БСП и ГЕРБ по последни данни на "Галъп Интернешънъл".

Левицата е получила подкрепа на 30,3% от твърдо решилите да гласуват в проучване, проведено между 10 и 15 март. Хората на Борисов са втори с 29,9%, но на този етап тази разлика няма особено значение - статистическата грешка е в рамките на ±3%.

Третата формация пак е Обединените патриоти с 11,5%, които могат и да качат подкрепа около напрежението с Турция. Следват ги ДПС с 8,1%. Според социолозите, не е ясно дали ДОСТ няма да отнемат повече от хората на Доган, защото респондентите не винаги са искрени.

"Воля" на Марешки засега е с 6,5% подкрепа от сигурните във вота си, а единствените десни, които минават бариерата, са "РБ - Глас Народен" - 4,4%. 

За АБВ и Движение 21 ще гласуват 2,4%, а за "Да, България" - 2,3%. Последни от основните формации са "Нова република" с 1,5%.

Според данните вероятно 3,7 млн. души ще гласуват, като една пета от тях ще вземат решение за кого точно в следващите дни. 2,5% ще изберат опцията "Не подкрепям никого".

Проучването на "Галъп интернешънъл" е направено сред 1012 души по метода на прякото лично интервю между 10 и 15 март. Изследването е независимо от външно финансиране. Данните показват моментното състояние и декларативните нагласи. Затова и не са прогноза за изборния резултат. Максималната грешка при 50%-овите дялове е ± 3%.