Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Около 300 души се събраха пред президентството, за да протестират в подкрепана католическия свещеник Паоло Кортези. Отецът, който служеше в Белене, напусна България, след като местни жители протестираха срещу това, че той приюти семейство сирийски бежанци.

На митинга бяха забелязани лидерът на "Нова република" Радан Кънев, говорителят на формацията Трайчо Трайков и кандидатът за депутат Мартин Димитров. Това не е случайно, след като вчера формацията свали заради случая доверието си от кмета на Белене.

Отец Паоло Кортези. Снимка Личен архив

 

Протестът бе организиран от Движение "Обществен натиск". От движението разпространиха открито писмо до президента Румен Радев  по повод изгонването на бежанци от Елин Пелин и Белене. В писмото се припомня, че според сегашната Конституция всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Авторите му призовават президента да направи обръщение, в което да призова държавните органи да спазват закона и да припомни на българите, че винаги са били гостоприемен и човеколюбив народ.

 

Ключови думи

Коментари

 's picture

Kovatz

Интересно!

Анонимния явно е запечен! Още не се е иза...ал тук...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.