"Браво, господин Президент! Вие внесете СЕТА в Конституционния съд, а аз Ви гарантирам, че българският парламент няма да го ратифицира, като спечелим парламентарните избори. Радвам се, че президентът Радев опроверга поредната лъжа на националните предатели от ГЕРБ, които подкрепиха споразумението с Канада. Президентът не е променял позицията си да го внесе в Конституционния съд. Аз потвърждавам нашата: това споразумение отнема на България национален суверинитет, предава здравеопазването, образованието и публичните ни услуги в частни ръце и дава възможност на корпорации да ни съдят в специални съдилища, ако не им гарантираме печалби. То е пагубно за българската икономика и земеделие."

Така лидерката на БСП Корнелия Нинова реагира на обещанието на президента Румен Радев, че ще води битка срещу споразумението между ЕС и Канада в българския Конституционен съд. Държавният глава мотивира решението си с това, че България е загубила тази битка в Брюксел.

Снощи Радев бе един от 27-те държавни и правителствени ръководители, одобрили заключителен документ от дискусиите си, който "приветства" ратификацията на СЕТА от Европейския парламент на 15 февруари.

Днес обаче той обвини Клуб Z, че манипулира общественото мнение в България по отношение на позицията му за споразумението.

Още преди месец Корнелия нинова се закани, че България няма да ратифицира СЕТА, ако БСП спечели изборите на 26 март. Тя дори обяви гласувалите за него български евродепутати "национални предатели".