Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Корпоративна търговска банка (КТБ) се обърна за помощ към БНБ, като поиска да бъде поставена под специален надзор, съобщи трезорът. До мярката се стигна, след като пред клоновете на банката в цялата страна се извиха опашки от граждани, които искат да изтеглят парите си.

За да защити интересите на своите вложители и клиенти, КТБ АД реши да потърси институционалната подкрепа на БНБ по реда на Закона за кредитните институции, като предложи на Централната банка да постави КТБ АД под специален надзор поради опасност от неплатежоспособност, съобщи банката.

Уверени сме, че това е допълнителна гаранция за защита на Вашите интереси, а също така и - за бъдещо възстановяване на банковата дейност на КТБ АД под прекия надзор на Централната банка.

Още веднъж сме длъжни да заявим, че Клиентите са ни скъпи и това е единственият мотив, от който се водим да предприемем тази нелека, но необходима в този момент стъпка, обяснава банката.

(Очаквайте подробности)

Ключови думи

Коментари

denim58

А какво стана с "Банкера" на годината и мажоритарен собственик Цв.Василев?! Нещо не съм чула да е кацнал от чужбинско!

д-р Пeтроff

Збогом(правописа е по Стефан Данаилов от погребението на Ивайло Петров)на Бареков и Ботев.Банкера на всички времена залезе.Обикновенно след Особеният надзор идва летален край за банката.

Вие наистина сте активен с глупостите. И коментарите за инкасото бяха ваша простотия. Оправете си и правописа и членуването моля, защото и извън "цитата" не са правилни. Особен надзор има над няколко банки в България в момента. Няма нищо общо с летален край на какво и да е било. И на страницата на БНБ и в Законът и Нарадебите на БНБ има детайлни обяснения черно на бяло кога се налага Особен надзор и ако си направите труда да прочетете, ще видите,че не е нито нещо страшно, нито нещо нетипично. Разбирам, че за КТБ нещата се раздухват и явно сте притеснен, но като допълнително дезинформирате и тролите не помагате с нищо

д-р Пeтроff

Сага хората ще полудеят за парите си в КТБ.Спомнете си Жан Виденов и знайте,че е време за Иван Костов. Няма кой друг да оправи кашата.

Малко здрав разум моля

Банките не слагат пари под матраци, смисълът на банковата дейност е да отдават събраните пари като кредити. Няма нито една банка, която да може да изплати на всичките си вложители едновремено парите. Журналисти и политици безотговорно и изкуствано тикат КТБ към фалит с постоянното пискане за състоянието й. Ако Боковци, Барековци и медии не бяха дрънкали глупости 5 дена подред, нямше изобщо да се стигне до замразявнае на дейността й, просто защото нямаше да се породи паника и вички нямаше да се юрнат да теглят пари и да сриват банката. Само народ от идиоти може да има такива политици и журналисти...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.