"Бях избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. В гласуването участваха делегати от над 150 леви партии от цял свят. За престижния пост бях номинирана лично от генералния секретар на организацията Луис Аяла", похвали се във фейсбук лидерката на БСП Корнелия Нинова. 

XXV Конгрес на Социалистическия интернационал, който се провежда в Картахена, Колумбия, бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос. Тазгодишният конгрес на социалистите е посветен на световните конфликти и начините за преодоляването и предотвратяването им, обясниха в сайта си от БСП.

За нов мандат бяха преизбрани досегашните президент и генерален секретар на организацията - Георгиос Папандреу и Луис Аяла.

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 г. и обединяваща социалистически, социал-демократически и работнически партии. Организацията има специален статут към ООН, като сферите й на компетентност включват борбата с бедността, развитието на демокрацията, защита на човешките права.