Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съдии от Апелативен район Бургас предложиха официално Илияна Балтова – съдиийка в Апелативен съд – Бургас, за член на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Кандидатурата на Балтова е издигната от 13 нейни колеги от АС - Бургас, както и командировани в него, съобщават от ВСС. Тя е първата номинирана за изборен член на Съвета от квотата на съдиите.

В предложението е посочено, че съдия Балтова се е доказала като магистрат с ярък професионализъм, както и че с личните и професионалните си качества би привнесла "стойност в работата на Висшия съдебен съвет и би допринесла за издигане на авторитета на този орган и на органите на съдебната власт".

Предложението е депозирано във ВСС вчера, съобщават от Съвета при спазване на законовите норми.

То е подписано от Деница Вълкова - председател на АС-Бургас.

„Това, което ни ориентира към нейната кандидатура, е, че е съдия от кариерата. Редови съдия е. Не е била началник на нито едно от нивата, на които е работила. Започнала е работа като младши съдия, съответно – районен съдия, окръжен, а понастоящем апелативен съдия. На всяко едно от нивата е класирана с конкурс“ – заяви вчера Деница Вълкова, цитирана от бургаските медии.

Като друг аргумент тя посочи, че Балтова е единственият съдия от целия апелативен район, който повече от две години работи като юрист в съда в Страсбург. 

Общото събрание на съдиите за избор на членове на ВСС ще се проведе в две последователни съботи на 10.06.2017 г. и на 17.06.2017 г.

Както Клуб Z писа, до момента е постъпила една кандидатура за член на новия ВСС от квотата на следователите - Евгени Диков. Предложения за издигане на кандидатури за членове на ВСС от квотата на прокурорите все още не са направени.

Повече за предстоящите най-важни избори в съдебната система през лятото - четете в новия брой на списание "Клуб Z".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.