Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Не следя руските медии, но ми направи впечатление, че 90 руски медии са писали за това! И после вече - закономерно, всички български."

Така бившият външен министър и член на АБВ Ивайло Калфин коментира инцидента с Елена Поптодорова, която бе задържана и глобена на летището във Варшава, защото изнесла от магазин крем, без да го плати.

"На всеки се е случвало това нещо. Не си представяме г-жа Поптодорова да грабне един парфюм и да хукне през летището и полицаи да я гонят - настоя Калфин. - Трябва сами да се отнасяме както трябва към хората, които представляват държавата ни."

Той обаче изрази учудване защо полската полиция е решила, че трябва да пусне новината към медиите. За самите медии е нормално да е интересно.

"Това е първо недопустимо от страна на полицейските власти. Очевидно, че е станала някаква грешка – тя се е извинила, платила е всички възможни глоби... Доколкото я познавам, съм сигурен, че това е била случката. Но това не е тема, с която трябва местните полицаи да се занимават", смята Калфин.

Според него руските медии в потока си от огромен интерес са написали че Поптодорова е "един от водещите дипломати, които ни вкараха в НАТО и ЕС – вижте подтекста":

"Наистина не трябва един човек, който цялата си кариера е дал да представлява - и то добре да представлява България, да среща такова отношение. Да, в България е интересно, но наистина защо в Русия е толкова голям интерес?"

"Аз го приемам като част от пропагандата: колко лоши хора стават натовци и крадат парфюми по летищата!"

Калфин каза още, че Поптодорова е реагирала правилно. „Там пише, че е арестувана на летището, знаете какво е арест – да ти сложат белезници - а такова нещо няма“, допълни бившият вицепремиер.

Коментари

 's picture

d-r Petroff

Аха,аха и Калпин да се

ожали от хибридката. 90 медии писали за това. Калпин ги е чел всичките 90. Това по убеждения ли го прави,или просто обича истината?Калпин,Калпин,хвани теб,блъсни крадлата и пътем ритни Гоце-шлемоносеца. Крадливи боклуци сте Калпин...и лъжливи...вж КУРнелия
 's picture

Б.Павлов

Някъде публикувано ли е

Някъде публикувано ли е точното описание на случая, например: къде се е намирал кремът – в ръцете ѝ, в чантата ѝ, в джоба на палтото ѝ. Как е била задържана: в движение или застанала до входа на магазина; наистина ли телефонът ѝ е позвънил или тя е позвънила и в кой момент. Важно е да се знае и имала ли е подобни недоразумения преди тази случка. Но такива "подробности" не занимават никого или ни занимават просто като сензация – една от многото. Така инцидентът с крем за стотина долара и грабежът на КТБ произвеждат почти равностоен шум и се забравя, че въпросът, който виси над нас и не намира отговор е: КОЙ (или КОЯ) позволи да на мафията да открадне държавата и пак ли ще го изберем да ни управлява?
 's picture

d-r Petroff

Павлов,след 3 дни

крема се е намирал на тоалетката.
Васил ...'s picture
Васил ...
vatan06

Толкова прозрачна история.

Толкова прозрачна история. Вижте в дясно темите - Поптодорова канена за служебен премиер, но отказала. Е, като е отказала, сега да събира руската и българската чернилка по медиите!

Браво на Калфин!

Браво на Калфин! Чак ме изненада. Гнусната руска пропаганда не прощава. Факт. И много любопитно – следете кой и кои медии чия страна взимат в тази кална история. Много е показателно. Бая продажни рублофилски задици лъсват. Особено в медиите на Венелина Гочева коментарите са крайно злобни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.