Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Елена Поптодорова - бившият посланик на България в САЩ, е била задържана вчера за кратко на летището във Варшава, съобщи РИА Новости, като цитира полското радио RMF.

Първоначалното твърдение бе, че причина е кражба на козметика в безмитен магазин на аерогара "Окенче". Стойността му според полската медия била 1600 злоти, или около 400 долара.

От външното министерство в София потвърдиха пред Клуб Z информацията. Оттам обаче уточниха, че не става дума за кражба.

Поптодорова разглеждала един от кремовете във въпросния магазин. Точно в този момент по телефона позвънила майка ѝ. Без да си даде сметка, че козметичното средство е все още в ръката ѝ, бившата посланичка излязла пред търговския обект, за да проведе разговора. Тя веднага се отзовала на обаждането, защото майка ѝ в момента имала здравословни проблеми.

От магазина обаче повикали полиция. Елена Поптодорова била задържана за кратко. Тя признала грешакта си, след което платила глоба и била освободена. От външното министерство нямаха информация с колко е била глобена тя.

Информацията на МВнР е от българското посолство във Варшава. Според полската радиостанция Поптодорова отказала контакт с дипломатическата мисия.

Според други източници, цитирани от Нова телевизия, тя представила на полицията дипломатически паспорт, какъвто няма право да притежава.

От българското външно министерство потвърдиха, че Елена Поптодорова не е негов служител от близо година. Тогава тя се завърна, след като изтече посланическият ѝ мандат в САЩ. По-късно стана ясно, че отива във Варшава, където ще работи срещу насилието и нетолерантността към мигрантите.

Коментари

Корнелия пратила пощальона

Корнелия пратила пощальона Стойнев да обясни на поляците, че Поптодорова е объркала козметиката с кисело мляко, а тук комунистите не са свикнали да плащат в мандрите!
 's picture

cos

cos

Е може ли да не крадат. Това е смисъла на съществуванието им
 's picture

Бобо

Комунист и кражба

Това ако е истина е страшен срам , но какво да се очудваме това е в кръвта на комунистите , Бокова примерно от какво си е накупила сума апартаменти в Париж и Сащ , сигурно е пестила от закуски .....

А защо Бокова

Не си е купила апартаменти в Москва и Петроград....там хора не живеят ли.Нещо не ги кефи комунягите родината-майка....

Приятно

е да научиш че някъде някой е арестувал цуцалистин
65 65's picture
65 65
65

Да бъдем снизходителни все пак.

Клептоманията при такива се предава по полов път.
Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Тая новина се отразява най-вече из

руската преса, която иначе Хубавите, Умните и Имотните презират :) Но ако им отърва, препечатват и оргазмират под нея.
 's picture

Платон Велики

Подсъзнателното!

Не твърдя, че е осъществена кражба, но не мога и да я изключа, защото не зная какво г-жа Поптодорова е складирала в подсъзнанието си. Комунистическата идеология непрекъснато говореше за експроприация – от фр.exproprier, отнемам, изземвам; насилствено отчуждаване на имущество от държавата. Стойността на отмъкнатото не е малка, равнява с на няколко месечни ниски български пенсии. Второ. Тодорова е от т. нар. култур-гладиатори, т. е. личности, в които комунистите са инвестирали много средства за образованост. Впоследствие те тръгват да пропагандират комунистическото, но преди всичко руското. Такава е Бокова, такъв е журналистът Т. Томов, който гръмко обяви, че на 30 г. вече е бил звезда, такава е и Кристалина Георгиева, жената с най-високия политически рейтинг в света. Такава роля в момента се опитва да играе и Д.Иванов-Гестапото, както и философът заклет антибългарист и руско ченге Доган, и още цяла рота като тези. Като успешно внедрена в световната политика на Поптодорова е давано много повече, отколкото заслужава. При застаряване човек не винаги може съзнателно да контролира безсъзнателното, подкорието. А в подсъзнателното се крие повече истина за сащността на всеки човек. Не случайно в домовете за възрастни хора се срещат сцени на пощипване на дамски медицински персонал от мъже, които на млади години не са имали подобни прояви. Дали отмъкнатото на стойност 400 долара е невинна случайност, небрежност, или е акция на изплувала подсъзнателна представа за отчуждаване, изземване, или е продукт на представа за изкривено възнаграждение, получаване на всичко, което пожелаем, е невъзможно да се отсъди. Аз лично към случая се отнасям със съчувствие. Мисля, че ще е от полза за Поптодорова да проведе адекватна консултация със специалисти по този проблем. При подобни консултации се иска човек да разголи цялата истина за себе си.
Анонимен   's picture
Анонимен   
Анонимен 

Радане, на тия хубави неща в

Радане, на тия хубави неща в Карлуково ли те научиха, Радане?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.