Келиан Конуей - скандалната съветничка на американския президент Доналд Тръмп, отново взриви социалните мрежи, предаде АФП.

Световните медии разпространиха кадри, на които се вижда как тя е коленичила на диван, за да прави снимки с мобилния си телефон на Тръмп и цветнокожи шефове на колежи и университети.

Много от потребителите на Туитър веднага започнаха да критикуват Конуей. Те очакествихпа като неуважение езика на тялото й.

Някои хора обаче направиха сравнение със снимката от 2013 г. на бившия президент на САЩ Барак Обама с краката си на бюрото на Овалния кабинет.

Келиан Конуей наскоро беше подложени на критики за рекламиране на модната марка за бижута на дъщерята на президента - Иванка. Ръководителят на службата за етика на правителството на САЩ призова Белия дом да разследва Конуей след инцидента с аргумента, че тя трябва да получи дисциплинарно наказание.

В началото на месеца Конуей си измисли терористичен атентат, който нарече "Клането в Боулинг Грийн". Така тя оправда наложената от президента временна забрана за влизане в САЩ на граждани на 7 страни с преобладаващо мюсюлманско население.