"Какво построено ще ни покажат БСП? Какво решено като проблем? Чинията на Бузлуджа ли? Опитвам се да се сетя, добронамерено се опитвам". С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов откри камапнията на партията в трите софийски избирателни райони. Борисов е водач на листата в 25-и МИР.

Кампанията стартира с тъпан (без гайди). В изпълнение на един от кандидат-депутатите Калин Вельов. Друг кандидат-депутат актьорът Евгени Будинов беше водещ.  

Когато има кой да бие тъпана...Кандидат-депутатът Калин Вельов откри представянето на софийските листи на ГЕРБ.

"Днес е ден за прошка, прощавайте, ако с нещо сме сгрешили.  Господ прощава неволните грешки", започна Борисов. 

"Не искам Нинова да се нарежда сред неуспешните премиери на БСП", показа загриженост лидерът на листа в 24-ти МИР Владислав Горанов.

След което се впусна във философски размишления.

"Идвам по "Струма", вече на чакъл, 2018 г.тогава ще е готово. Това е поредното нещо, което сме направили, не само ГЕРБ, а българският народ. Напоследък се прокарва тезата - че нещо много лошо има в държавата и ако дойдат най-лошите, то ще стане добро. Това е философска максима и хората се питат - лъже ли лъжецът или казва истината. Няма отговор на този въпрос, който отговори, ще му пиша шестица".

Имам много грехове, но не мога да лъжа, твърди още бившият премиер.

Но се притеснявал, защото може да се окаже, че лъже, защото "ако така пада икономическият растеж, няма да успеем да изпълним нашите цифри".

Горанов обсъжда изборни стратегии с Томислав Дончев.

След това отново се върна на връзката на ГЕРБ с народа.

"При първото разклащане на властта, веднага връщаме властта на народа. Загубихме връзката, дръпнахме се назад, за да се огледаме, да надградим, да дадем нови решения и да кажем - ако ви харесва, да гласува народът."

Вода за жадните. Нищо че официалното представяне продължи около 40 минути.
Охрана наблизо.

Борисов не пропусна и призивите на Корнелия Нинова "да се разберат като мъже", макар и без да я назовава по име. 

"Едно и също - да се бием, да се пребием...Станишев едва ходеше, да се бие, друг иска да се боксира, ние сме политици, искаме да кажем какво ще направим за хората", коментира той насмешливо.

Бившата вътрешна министърка Румяна Бъчварова е чак седма в листата на 25-и МИР.

След което реши и "да се пошегува": "Ако Кирил Добрев е вътрешен министър и поведе борбата с контарбандата, ще сме спокойни, ще кажем добре е..." (вероятно намеквайки за случая, в който Добрев имаше проблеми с митницата през 2000 г.-б.р.)

Той продължи с атаката: "Новите им лица са на по 70-80 години и бащите им са кръвопийци. А другите са номенклатурни кадри, бащи, синове..."

И обобщи: "Целта е да ни вкарват в игра на окалване, там са по-добри, да бъдем внимателни".

Борисов с кметицата на София Йорданка Фандъкова.
И с Владислав Горанов.