След 10 - 15 години БСП може би няма да ги има, но ние ще останем в България и ще продължим да правим политики в интерес на хората. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата на партията за предсрочните парламентарни избори в 1-ви МИР Цветан Цветанов по време на официалното откриване на VIII-то издание на зимния университет на МГЕРБ, предаде „Фокус“.

По думите му ПП ГЕРБ може да покаже реални резултати от своето управление през годините.

„ГЕРБ наложи стандарт за изграждането на магистрали. Докато БСП управляваше беше спряно изграждането на АМ „Струма“, но при втория кабинет на Борисов бе възстановено. Създаването на добра инфраструктура създава условията за инвестиции, туризъм и удобство на хората при пътуване. Хората не трябва да забравят какво наследство ни остави БСП. Вие сте тези, които трябва да покажете, че не трябва да допускаме те да спечелят“, каза още Цветанов.

А какво направиха БСП. Залагат само на лъжи.

“БСП градят кампанията си на основа на лъжи и на критики към постигнатото от ГЕРБ. Но какво постигнаха те? Когато БСП управляваха през 1997 година, пенсионните фондове заминаха. Когато БСП управляваха в периода 2007-2009 година парите, разплатени от европейски фондове, бяха 1%. Първият кабинет на Бойко Борисов върна доверието на Брюксел към страната ни. БСП управлява и през 2013-2014 година, когато европейското финансиране отново беше спряно. Във втория кабинет на Борисов фондовете бяха пуснати. БСП с премиер Пламен Орешарски спряха всички строителни обекти в региона на Благоевград, но ние успяхме да ги завършим. БСП ни остави 5, 5 % дефицит и фалирала банка. Една година имаше протести и заграждения около българския парламент. Това ли е алтернативата на ГЕРБ - 70-годишният Тома Томов ли е новото лице на БСП? Това ли е промяната? БСП не могат да управляват България”, коментира Цветанов.

Той добави, че младите са много важен елемент в тази кампания.

„Преференциите дават възможност да направим по-добра активност на изборите. Убеден съм, че ще направите правилния избор. ПП ГЕРБ може да управлява страната и това го доказахме“, заяви Цветанов.

Според него достойно за всяка една партия е да се изправи пред избирателите си и да каже, че е допуснала грешки.

„Управленската ни програма е изцяло нова и е в интерес на хората. С развитието на туризма ние ще отстояваме принципната си позиция. Трябва да отстояваме в Банско да има втори кабинков лифт. ГЕРБ е партията, която ще развива туризма, защото през 2016 година той беше 15 – 16% от брутния вътрешен продукт. ГЕРБ е партията, която дава шанс на младите хора и дава възможност за политики, които са в интерес на младите да се развиват“, подчерта Цветанов.

Той апелира към младежите от ГЕРБ да се гордеят с това, което партията прави в България. „В предстоящите месеци трябва да покажем най-доброто ни лице и да противодействаме на фалшивите новини. Бъдете активни. БСП не правят подобни срещи, защото нямат идеи и нямат какво да отчетат. Когато казват, че сме направили грешка при санирането, ще извиняват, но това е една успешна политика. В Благоевград ще видите ефекта от програмата както визуално, така и за самите хора. ГЕРБ работи за хората, а не краде от програмата, както казват от БСП, защото санирането е ориентирано към самите хора. След 10 - 15 години БСП може би няма да ги има, но ние ще останем в България и ще продължим да правим политики в интерес на хората“, заяви Цветанов.

Той призова младите да четат историята, да гледат напред и да бъдат градивни и позитивни.

„Когато си мрънкач и само намираш кусур нямаш шанс да успееш нито в личния, нито в професионалния живот“, коментира Цветанов.

Той подчерта, че с номер 11 в бюлетина ПП ГЕРН се стреми към 11 победа, за да запази стабилността на страната. Цветан Цветанов каза още, че след изборите почти невъзможна е широка коалиция с БСП. „Ще се търсят възможности за коалиции, но без компромисите, които правихме в Кабинета „Борисов 2″, защото сега търпим негативните в министерствата, управлявани от коалиционните ни партньори“, заяви Цветанов. Той добави, че на изборите ПП ГЕРБ ще се бори за възможно най-много мандати в предстоящия парламент. Цветанов коментира и темата за националния референдум като подчерта, че щом българския избирател иска мажоритарна система, но ПП ГЕРБ ще внесе законопроект за въвеждането на такава.