Валери Божинов удари джакпота - 31-годишният футболист подписа договор за 1 плюс 1 година с втородивизионния китайски отбор "Мейджоу Хака", информира сръбската преса. Наскоро бившият национал разтрогна с "Партизан" (Белград) и си търсеше нов клуб.

Говори се, че заплатата на Божинов е 1 милион долара само за този сезон. Тези дни той трябва да си извади виза и да замине на изток, тъй като трябва да е на линия за началото на шампионата през март.

"Мейджоу Хака" е завършил на 12-о място във II лига през миналата година, когато се е изкачил от трета. Сега амбициите на шефовете на клуба са за по-предно класиране, а защо не и за влизане в елита.

В последните месеци в Китай се дават реки от пари за трансферни суми и заплати. Някои големи футболисти, при това в разцвета на силите си, предпочетоха Поднебесната империя пред Европа. Водещата причина са точно парите.

Валери Божинов, нашумял напоследък повече с чалга певчески изяви, е истински футболен номад. "Мейджоу Хака" е 13-ият клуб в кариерата му. Освен високата заплата, там го чакат и други облаги - стига да играе и вкарва редовно.