Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Чакането на „В очакване на Годо“ в Театър „Азарян“ приключи. Спектакълът по прочутата пиеса на Самюъл Бекет, планиран за юни миналата година, ще бъде показан пред публика на 23 март. Деян Донков режисира представлението, вдъхновен от работата си с проф. Крикор Азарян (1934-2009), оказал голямо влияние върху кариерата и артистичното въображение на актьора.

„В очакване на Годо“ е първата премиера за сезона на Театър „Азарян“. Самият Донков ще влезе в една от ролите – на Владимир, а Иван Бърнев ще излезе като Естрагон. В останалите роли видим Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов. Сценографията и костюмите са дело на Чавдар Гюзелев, а саунд дизайнът е на Калин Николов.

Деян Донков сам предложил да постави произведението – с „личната и искрена необходимост на един актьор да изрази преклонението си към своя учител, да направи опит да изкаже неизказаното“, разкрива драматургът и артистичен директор на театъра Яна Борисова.

„Спектакълът „В очакване на Годо” е лично писмо до Крикор Азарян от негов актьор и приятел, с когото са имали силна връзка. И защото е емоционален жест и е на тази сцена, трябва да се случи, за да може, малко по малко, театърът да се изпълни с душа“, казва Борисова.

Още едно представление, посветено на професора, ще се играе в Театър „Азарян“. Мариус Куркински – сред най-талантливите и обичани ученици на големия режисьор – излиза пред публика със своя моноспектакъл „Черното пиле“ на 16 март. Ден по-рано е рожденият ден на Крикор Азарян.

Мариус Куркински ще изиграе моноспектакъла „Черното пиле“ в памет на режисьора Крикор Азарян.

В спектакъла са включени три разказа на Николай Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“.

„… Душата на българина. В разказите на Хайтов тя е чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват“, коментира избора си Мариус Куркински.

Площад Славейков

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.