"Искам да поздравя главния прокурор Сотир Цацаров, то така и се прави, когато подчинени и хора, които са направили нещо, както трябва, вместо да се проявява инат или да се защитава сляпо една институция – правилното, нормалното и достойното е да излезеш и да кажеш: „Да, имаше някакви нередности или грешка. Вървим нататък”. Това е честно и хората го разбират."

Така Бойко Борисов коментира пред агенция "Фокус" днешното развитие на случая с тримата, които уж щели да убиват депутата Делян Пеевски по поръчка на Цветан Василев. Прокуратурата призна, че е свалила искането за задържане под стража на тримата обвиняеми, а Сотир Цацаров намекна, че преписката би трябвало да бъде прекратена изобщо.

„Сотир Цацаров даде пример на политическата класа как би трябвало да се действа”, допълни Борисов.

На 15 юни обаче - в деня, в който се върна от САЩ, лидерът на ГЕРБ изглеждаше по-скоро зарадван, че са хванали "убийците".

"Вчера се зарадвах, че са задържали убийците. Това не е да са обрали някой плод-зеленчук. Това е заплаха за убийство и аз не вярвам да се арестуват хора без никакви доказателства." 

Попитан дали цялата работа с обвинението не е сценарий на прокуратурата, Борисов тогава отговори:

"Това по принцип МВР го правят – главният секретар. Нали той така правеше с "Кокаиновите крале”?... От опита ми по времето на главен секретар (на МВР, б.р.) знам, че когато се убиват, никога не се предупреждават или не става ясно. След това трябват много години, за да се притисне някой и той да пропее, като например с "Наглите” и "Килърите” тези операции излязоха след години.”