Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка Цветан Василев коментира за първи път конфликта си с депутата от ДПС Делян Пеевски в интервю за бТВ. Телевизията излъчи откъс от разговора на журналиста Светослав Иванов с банкера.

В няколкото изречения Цветан Василев нарича Делян Пеевски "властелин на България". Определя като "един голям мит" впечатлението, че с Пеевски са действали в тандем.

Предлагаме ви пълен текст на излъчената част от разговора. В 19:00 часа телевизията ще излъчи още от интервюто.

- Само до преди няколко месеца съществуваше впечатлението, че вие с Пеевски действате в тандем. Изкупувате ключови предприятия от българската икономика и медии, за да упражнявате политическо влияние.

- Сегашното развитие показва, че това е било един голям мит. Господин Пеевски винаги е имал своя път в живота. В последната година той стигна прекалено далеч. Той е човек, който вече се изживява като властелин на България.

- Използвали ли сте държавни пари, за да финансирате бизнес начинания на Делян Пеевски?

- Как точно мога да използвам държавни пари, за да финансирам подобни начинания на Пеевски или който и да било друг?

- Чрез свързани фирми и свързани лица.

- Чакайте сега. Свързани фирми и лица е едно правно понятие, което не означава, че тези фирми са безпредметни, че тези фирми не създават работни места.

- Тоест, финансирани ли са фирми на подставени лица - ваши и на Делян Пеевски?

- Аз казвам следното - подставени лица аз нямам и всеки проект е сам за себе си. Когато се финансира един проект, важни са целите, важна е ефективността на този проект.

Ключови думи

Коментари

Ру

Куклите на конци се разприказваха. Дали ще ги накарат да млъкнат? Скоро ще узнаем.

SRQBoyboy

Пеевски варден от бодигардове, Цветан Василев също. Вичко това прилича на някаква държава, в която само обикновените хора не са пазени от никого, щото полицията е направо смешна. Вместо пазители на реда българските полицаи са по-скоро безгласни странични наблюдатели. Е, друга работа е ако трябва да набият някой друг протестиращ студент. Там са много активни. Изглежда трябва да се организират разяснителни събрания в полицията и да им се обясни, че не им плащат министрите или депутатите, а народа със своите данъци.

Деси

Че от какво да се укрива Пеевски, като прокуратурата е негова?

Стефан

Няма да има печеливш в тази война. Въпросът е дали ще си направим изводите, че не трябва да допускаме повече ДПС и Пеевски до власт и държавни пари.

Алек

Пеевски се опитва да източи цялата страна, ако трябва да сме точнии май сега някой му се е противопоставил и свинята ще избуши кочината!

Дани

Прокуратурата да разследва как Пеевски източва Булгартабак и държавата, а не да се занимава с измисленото му убийство. Интересно е и кой стои зад Свинчо!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.