Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Репортери ядосаха главния прокурор Сотир Цацаров днес на влизане на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) с настойчивите си въпроси около ставащото с Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков. Проверката срещу тримата за съмнително финансиране и данъчни престъпления бе образувана по сигнал на „Протестна мрежа“.

„Не ме питате за Лясковец, не ме питате за Стара Загора. Държавата трепти с проблемите на Делян Пеевски, Цветан Василев и... как му беше името... Николай Бареков“, каза главният прокурор.

Той все пак поясни, че е напълно съгласен с мотивите на първоинстанционния съд, който освободи без никаква мярка за неотклонение тримата обвинени за предполагаем опит за убийство на Делян Пеевски – Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев.

Главният прокурор намекна, че най-логично е прокуратурата изцяло да прекрати проверката и каза, че е по-добре „да умеем да признаваме грешките си“, отколкото делото да продължава „на инат“. Той обясни, че и да е имало сигнали би могло да се тълкуват по-скоро като опити за нерегламентирано проследяване и установяване на местоположението на гражданина Пеевски, но Цацаров няколко пъти повтори, че няма никакви данни за опит за убийство.

Относно изненесената информация в медии, че подуправителят и ръководител на управление "Банков надзор" в Българската народна банка (БНБ) Цветан Гунев е обвиняем, Цацаров я потвърди. Той обаче отказа да назове име и дали става въпрос конкретно за Гунев.  Главният прокурор се ядоса за втори път от въпрос за анонимното писмо, което се е получило в някои редакции снощи и от което се разчу за наказателното производство срещу банкера.  

„Няма да коментирам дали някакъв си драскач е написал някакво си анонимно писмо“, заяви Цацаров.

Проверката срещу служителя на БНБ всъщност е заради сигнала на „Протестна мрежа“ в частта му, касаеща Цветан Василев, наречен от Цацаров „едното от лицата“. Проверката върви от около две седмици. 

Обвинител № 1 повтори, че не са претърсвани банки или телевизии, а са проверени 19 фирмени адреса, т.е. 19 кредита.

Ключови думи

Коментари

OWL

Това с Пеевски май се инсценира, за да се замете нещо голямо. Докато се люшка държавата в "ритъма на Пеевски", акулите действат. А времето при едно насила отслабено правителство е удобно за тъмните им дела. Тройката и задкулисието й, които люшкат държавата, когато им е в интереса, са все много яки люшкачи - лъжци и въжеиграчи - шарлатани от висок ранг, от които добро не сме видели.. И "работят" отдавна заедно.. Тройка за чудо и приказ: Доган, Борисов, Пеевски. Към тях можем да прибавим вече и Първанов с Румен Петков. Страх ме хваща за бъдещето на децата. Ако се случи онова, което си мисля, няма измъкване.

Ние сме стадото

В някакви междинни времена, между две правителства, Борисов многократно от 13-14 години насам, е излизал с новината, че понеже бил световен полицай и много яко хващал и гонил лошите :), някой отново се бил заканил да го убива. И искаше двойна и тройна охрана. Сегашната вече му е от 18 души, защото миналата година за кратко, нещо си бяха сбутали интересите с Доган, та каза, че Доган му е поръчал някакво убийство. И ошашавения народ заиграва в "ритъма на Борисов", докато той си подреди още по-добре картите и така до следващи път, когато ще му се наложи ново подреждане. Та и сега пък с Пеевски. Този страшен "ритъм" се задава, май, от един и същ център, за който ние сме стадото.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.