Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

До Берлинската филхармония, дирижирана от самия сър Саймън Ратъл, ще могат да се докоснат и българските ценители на класическата музика. Гьоте институт започва излъчване на живо у нас на техни концерти. Първият от тях е на 11 февруари, събота.

Първото произведение, което ще чуем, е Нова сюита на Волфганг Рим. Ще прозвучат още Концерт за цигулка и оркестър от Дьорд Лигети и Симфония № 4 в сол мажор от Густав Малер. Солисти са Патриция Копачинская (цигулка) и Камила Тилинг (сопран).

Прожекцията ще има въведение от цигуларя Ивайло Данаилов – солист в Симфоничния оркестър на БНР и концертмайстор на Нов симфоничен оркестър.

 

 

Събитието е с безплатен вход, но е нужна предварителна регистрация на [email protected] През следващите месеци институтът планира по едно излъчване на месец на живо от Берлинската филхармония. През март в програмата е Пета симфония на Чайковски, а диригент ще бъде Зубин Мета.

Площад "Славейков"

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.