Коалиция "АБВ - Движение 21" се регистрира за участие в предсрочните парламентарни избори. Документите на коалицията бяха подадени от председателя на АБВ Константин Проданов и зам.-председателя на "Движение 21" Данаил Георгиев.

"Ако ме питате дали ще участвам в коалиция с ГЕРБ или с Веселин Марешки, категорично ви казвам не", заяви Проданов.

Според него тяхната коалиция може да принесе полза на обществото и в ролята на критична опозиция.

Попитан дали би се коалирал с БСП, Проданов заяви, че априори може да изключи само ГЕРБ и Марешки, "защото за него те са въплъщението на всичко, което е погрешно с тяхната политическа система".

"С всички останали партии можем да водим разговори на принципна основа по платформа върху приоритети, но това ще е след изборите, когато се види всеки какъв резултат има и за какво иска да се бори", уточни Проданов.

На въпрос дали споделя някои от обещанията на ГЕРБ, Проданов заяви:

"Споделям ги във фейсбук, като това какво не трябва да се прави и какви обещания не трябва да се дават, понеже за мен голяма част от тях са абсолютна демагогия. В интерес на истината и лицемерие, защото нещата, които е обещават, са обещавани от абсолютно същите партии преди няколко години, преди да влязат във властта. Били са във властта и нищо не са направили", каза Проданов.

Той обаче не изключва разговор с всички партии и подкрепа на разумни решения.

Зам.-председателят на "Движение 21" Данаил Георгиев добави, че целта и основната идея на коалицията е да представи една разумна, умерена и прагматична алтернатива на "тази ширеща се демагогия, която наблюдаваме особено силно от страна на т.нар. системни партии в България".