"Литекс" - ЦСКА е голямото дерби на първия кръг в "А" група, отреди изтегленият днес жребий. Шампионатът почва на 19 юли, а в елита почват 12 отбора, след като новаците "Хасково" и "Марек" в крайна сметка взеха лицензи.

Схемата е като миналогодишната: в първия етап отборите ще играят всеки срещу всеки два пъти, след което ще бъдат разделени на две шестици. Изпадащите от втората половина са два.

"А" група, I кръг

"Хасково" - "Лудогорец"

"Литекс" - ЦСКА

"Левски" - "Локомотив" (Пловдив)

"Берое" - "Черно море"

"Ботев" - "Локомотив" (София)

"Славия" - "Марек"

Новият треньор на "Литекс" Красимир Балъков ще има труден тест още на старта - срещу Стойчо Младенов (стига дотогава още да е начело на ЦСКА), който обича да печели дербита. Мачовете между двата състава винаги са интересни. А в настоящия трансферен прозорец "оранжевите" привлякоха Омар Косоко от тима на армейците. Говори се, че следят ситуацията в ЦСКА и дебнат и за други футболисти.

Междувременно стана ясно, че в ЦСКА са платени заплатите за април, заради играчите отказаха да тренират на лагера в Боровец и се стигна до напускането на Емил Гъргоров и Джаксън Менди. Напрежението в "червения" лагер обаче остава.