Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Трейвис Каланик - директор на компанията за споделено пътуване "Юбер", напусна консултационния съвет, създаден от новоизбрания президент Доналд Тръмп, предаде Си Ен Ен.

Каланик заявил на държавния глава, че не може да работи с него повече след подписването през миналата седмица на указите за затягане на имиграционната политика. Става дума най-вече за забраната за влизане в САЩ на граждани на 7 страни с преобладаващо мюсюлманско население.

В писмо, цитирано от Си Ен Ин, шефът на "Юбер" обяснява, че влизането му в съвета не било с цел подкрепа на Тръмп, но то било изтълкувано именно по този начин.

"Указът нанася вреди на редица хора в цяла Америка. Членове на семейства са принудени да се разделят, хората са блокирани зад граница, нараства страхът, че САЩ са престанали да приветстват у дома имигранти", се казва в писмото на Трейвис Каланик.

Той е един от 16-те видни бизнесмени, влезли по покана на Тръмп в неговия консултационен съвет. Там са също хора като директорите съответно на "Спейс Екс" и „Пепси" - Илон Мъск и Индра Нуйи.

Същевременно в. "Вашингтон пост" съобщи, че Тръмп е вдигнал пореден скандал в международен план. Този път жертва на гнева му според изданието станал австралийският премиер Малкълм Търнбул.

Завчера Тръмп писа в туитър, че администрацията на Обама сключила "глупава" сделка с Канбера, според която САЩ трябва да приемат определен брой нелегални имигранти от тази страна.

Според "Вашингтон пост" Тръмп разговарял с Търнбул малко след разговора си с руския президент Владимир Путин на 28 януари. Американският президент крещял на австралийския премиер и му казал, че страната му щяла да прати в САЩ "следващи бостънски атентатори". Накрая Тръмп хвърлил слушалката.

Няколко часа по-късно Малкълм Търнбул заяви, че разговорът между двамата е бил нормален и не  е имало хвмърлени слушалки.

Тръмп му благодари лично в туитър и отново нападна медиите.

"Благодаря на премиера на Австралия за това, че каза истината за нашия много цивилизован разговор, за който медии с ФАЛШИВИ НОВИНИ излъгаха. Чудесно!", написа американският президент.

 

 

Тръмп вече разгневи Китай с приказките си за евентуално признаване на Тайван и Мексико с намерението си да строи стена по цялата граница, като иска тя да бъде платена от латиноамериканската държава.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.