Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

САЩ ще разположат около 275 военни в Ирак в подкрепа на американските представители в страната и на посолството си в Багдад. Това съобщиха световните агенции. Мярката идва след като сунитските бунтовници, водени от свързаната с "Ал Кайда" групировка "Ислямска държава в Ирак и Леванта" окупираха северните и запданите райони и напредват към столицата.

Президентът Барак Обама е изпратил устно уведомление до Конгреса. В него той обяснява, че войниците ще защитават американските интереси и собственост и са екипирани за бойни действия ако това стане необходимо. Групата включва 50 морски пехотинци и над 100 войници от армията. Вашингтон обмисля да изпрати в Ирак и малка група от специалнтие части, която да спре настъпващите сунити. Обама обаче изключи възможността САЩ да разположат сухопътни войски в Ирак. Най-вероятно джихадистите ще бъдат ударени от въздуха с безпилотни самолети. Президентът на САЩ планира да изпрати и около 100 войници от спецчастите, които да обучават иракските военни.

Тази или следващата седмица Белият дом ще внесе в Конгреса предложение за преносочване на средства, предвидени за Афганистан, към Ирак. Целта е да бъде осигурено финансиране за евентуални американски военни операции в Ирак. Насилието в близкоизточната държава започна да се увеличава миналата година със засилването на протестите на сунитското малцинство.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.