Твърденията, че Цветан Василев е поръчал убийството на Делян Пеевски са турски сериал. Това каза пред Би Ти Ви изпълнителният директор на Корпоративна търговска банка (КТБ) Илиян Зафиров. "Сценаристите, споносорите и режисьорът ще се появят на края", допълни Зафиров. Той каза още, че Ирена Кръстева има задължения към банката, но не уточни какви.

Зафиров отново повтори, че две фирми, свързани с "Булгартабай" дължат 28 млн. лв. и преди около месец този кредит е спрял да бъде обслужван. "Ноторно известен факт е, че непряк собственик на Булгартабак е Пеевски", каза Зафиров. "Самият факт, че се атакува банка от системно значение е достатъчно сериозен и тревожен". Това каза Зафиров на въпрос има ли риск за сигурността на държавата от атаките срещу КТБ.

Откакто Ахмед Доган е във властта той е собственик на държавата, а Пеевски е изпълнителен директор". Това каза пък депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов. Според него Цветан Василев е банкера на държавата. Рашидов прогнозира, че докато Доган е във властта ще има кръв по улиците.

Крадените пари стават нервни. Хората се карат за едни пари и за нищо друго. Кой иска да прибере от 7-те млрд. от тръбата? От подизпълнението някой трябва да източи 2-3 млрд. Има хора, които живеят от шума на парите.

Това коментира Рашидов, визирайки подизпълнителните на проекта "Южен Поток". Според него Бойко Борисов не е толкова глупав, за да се сближи с ДПС и да унищожи партията си. ."Когато си отида от политиката тогава ще разберете дали има нещо между Доган и Бойко", каза Рашидов.

Групата около КТБ направи правителството и затова оставката сега виси във въздуха. Това коментира бившата соцдепутатка Татяна Дончева. Тя допълни, че съдебната система също е наредена от този кръг. Според Дончева при сегашния конфликт между Василев и Пеевски не се знае кой точно към кого ще се ориентира. Тя смята, че по-голямата част от назначените ще предпочетат Пеевски и Доган, защото те имат политически лостове, каквито Василев няма. Дончева също прогнозира, че ще има кръв по улиците, защото става удма за много пари.

Всички не просто подкрепят "Южен поток", но и личното си участие в него 

смята Дончева. Според нея лидерът на БСП Сергей Станишев също брани позициите си в БСП най-вече защото и той иска да участва в разпределянето на парите около проекта. Дончева обясни, че ДПС и БСП отдавна търсят сближаване с ГЕРБ. Според нея подобно сближаване няма как да се определи като германски модел, защото "в него не участва нито един германец" . Подобно сближаване обаче било по вкуса на задкулисните играчи.