В предваването на Милен Цветков по Нова тв журналистът от БНР Петър Волгин заяви, че Украйна е измислена държава, Русия трябва да си я вземе и няма руска агресия. Волгин каза още, че Крим е стара руска територия и жителите му са потвърдили това с референдум. По този повод политологът Огнян Минчев се обърна към шефа на БНР Алескандър Велев. 

До г-н Генералния директор на Българското национално радио:

Уважаеми г-н Велев,

Под презумпцията за свобода на словото всички български данъкоплатци сме принудени всекидневно да слушаме на вълните на Националното радио вариации на тези възгледи на вашия служител Петър Волгин, които са изложени отчасти в тази публикация за предаването "Часът на Милен Цветков". Пропаднаха всички опити това лице да бъде заставено да поддържа баланс между различни позиции по дадена тема в предаванията, които води. Де факто се примирихме с откровената пропаганда, която се води всекидневно от г-н Волгин в достъпната за неговия манталитет форма.

Не мисля, че е редно да се примирим обаче и с факта, че г-н Волгин се ползва с вашето доверие като административен ръководител в рамките на програма "Хоризонт", където той с присъщата си деликатност декретира, командва и цензурира решенията на административно подчинените му колеги. Казано на прост език, става дума за всекидневна цензура, която цели да ограничи изказваните по програма "Хоризонт" мнения не само в предаванията на водещия Волгин, но и в останалите предавания, водени от други негови колеги. Дано поредното скандално изказване на Волгин - този път в предаването "Часът на Милен Цветков" - обърне вашето внимание към начина, по който служителят на БНР Петър Волгин администрира националния ефир на ръководената от вас и уважавана обществена медия.