Коалицията между АБВ и Движение 21 ще се управлява от съпредседатели, като това ще бъдат лидерите на двете партии - Константин Проданов и Татяна Дончева. Това каза самата Дончева пред БНТ. Според нея, преговорите за коалиционното споразумение са финализирани.

"Ще се вземат решенията само заедно от двамата лидери. Търсим лявоцентристка коалиция, която да даде алтернатива на БСП в ляво. Да изработва по-добри решения в противовес на откровения популизъм. Лявоцентристка алтернатива е нужна, тя трябва да бъде парламентарно представена. Да дава решения, да наложи фигури, които да превъзхождат фигурите на БСП. Дори сега, когато се счита, че БСП плува с попътен вятър", обясни Дончева.

Според нея тази коалиция трябва да наложи определени икономически и социални решения. Дончева обяви своята формация за защитник на радикална реформа в съдебната система, включваща и конституциони промени.

Дончева коментира и невъзможността партията й да се коалира с Движение "Да, България".

"Да, България заяви, че няма да се коалира с никой. Това пречи на всякакви разговори. Тя краде част от идеите от нас, които не може да създаде. Реформирането на съдебната система е въпрос, недостъпен за голяма част от хората. Когато се ангажират по-широки политически кръгове, сегашната предизборна кампания ни дава възможност да обясним защо това е важно. Без икономика няма дооходи, без правила няма бизнес климат, няма икономика", каза Дончева.

И допълни:

"Много е важно Движение 21 да мине в Шампионска лига и да играе на голяма сцена".

Дончева заяви, че има среди в БСП, които смятат, че Движение 21 трябва да се върне в партията-майка. Това според нея не може да стане.

"Някой трябва да бъде контрапункт на олигарсите в БСП", заяви Дончева.

Тя припомни обединението на патриотите, което се е оказало успешно.

За служебния кабинет Дончева коментира, че той е компромис и израз на желанието да не се натрапва, че БСП участва в него.