Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Пред България стои огромната тема за справедливостта и всички усещат, че я няма, каза Трайчо Трайков пред БНТ тази сутрин. Бившият министър и кандидат за президент е едно от лицата на обявената надпартийна платформа "Нова република", където са заедно с Радан Кънев, Мартин Димитров и други представители на десницата.

„В кандидатпрезидентската кампания видях колко много хора имат нужда от такова политическо представителство“, коментира Трайков.

Той даде пример с липсата на смелост за борба срещу корупцията, заради която България губи 10 милиарда годишно. Ето сметките му:

„Годишно в държавата се губят около 10 милиарда лева. То е резултат от това, че държавата не е в състояние да си ги прибере. 1,5 милиарда отиват в контрабандата, 2,5 милиарда в картела при горивата, 3,5 милиарда губим от обществените поръчки, не броим еднократни „бонуси“ като КТБ и АЕЦ „Белене“.

Трайчо Трайков пресметна, че това са по 400 лева допълнително на пенсионер на месец.

„Ако целта беше да кажем колко може да бъде минималната пенсия, то тя може да бъде 600 лева, ако държавата си върши работа.“

Бившият министър даде пример какво означава обещанието на "Нова република" за силни институции:

„В печелившия пазар на горивата единственият производител на гориво (“Лукойл Нефтофим Бургас“ - б.р.) 15 и повече години е на постоянна загуба и държавата в лицето на НАП не е в състояние да ги накара да задържат печалба в България, а не да се прехвърля по другите брънки от веригата в чужбина.“

"Нова република" бе обявена вчера и се ангажира с въвеждането на длъжността заместник главен прокурор, който да разследва корупцията. За това нямало нужда от промяна на конституцията.

Трайков отказа да коментира партиите, които останаха в Реформаторски блок-2. Според него вече не е необходимо просто механично събиране на партии.

„Взаимодействието трябва да бъде върху принципите. Ние в залата бяхме събрани хора, които избират принципите пред постовете. И ако приложите този принцип върху всеки, няма да останат толкова много хора. Няма смисъл да се търси събиране на много хора на едно място само заради събирането.“

Вчера "Нова република" отправи покана към учредяващата се партия на Христо Иванов „Да, България“ за общо явяване на изборите.

Коментари

Гоце Доганов's picture
Гоце Доганов
Гоце Доганов Будов

Първо трябва да се попита

Първо трябва да се попита защо ОДИТОРИТЕ ,КОИТО ВЗИМАТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ИМ ЗАВЕРЯВАТ ОТЧЕТА! В СЧЕТОВОДНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ИМА МНОГО "ВРЪТКИ" И ПО СВЕТА И У НАС. ДАНЪЧНИТЕ ПРЕОБРАЗУВАТ НЯКОИ ЦИФРИ, НО НИ СА ОДИТОРИ.
Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Одиторите са колеги на г-н Трайчо

от времето му на "консултант"-купувач на цигари и кафе преди прокопиев да го набута при борисов.
Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Помните ли др. Трайчо Трайков в началото на

мандата му като министър през лятото на 2009-та? Беше същият смел борец за правдини на народа и пускаше същите забавни мемове: "В АЕЦ Белене са загробени 400 милиона евро". След а одита се оказа, че всъщност по това време не били още загробени и не били 400, а 200, но за сметка на това трайчо ги направи на над 600. Колкото за 10-тте милиарда, които се губят годишно, г-н бившият министър сигурно има преки наблюдения. И вероятно преки преводи към банкова сметка, с която се е разпореждал, както за 140-тте хиляди за разходката до Швейцария и пърформънса на делото за АЕЦ-а.
 's picture

bobo

Къде са парите

Трайчо паричките които не се отчитат отиват да се хранят медии, журналисти , политици , партии и армия от тролове като хибридния войник горе . Как пък никой не лае срещу например Карадайъ , срещу Нинова , а само да се появи някой който е срещу статуквото , се появяват едни и същи войници и се почва леене на помия .
Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Как да отличаваме хибридните войници,

които се хранят от "тия парички"? Много просто, гледаме кой говори с факти и кой клевети. Медицински факт, установен от държавна институция е, че докато Трайчо Трайков е министър се случва най-голямото увеличение на задълженията към АСЕ. Медицински факт, който може да се провери в много медии са приказките за "400 милиона" през юли 2009-та и даването на заден ход през септември. Но няма нито един факт, който да потвърждава, че Гоце Доганов получава пари от Карайдъ или Нинова. Т.е. никът "Боко" е клеветник, вероятно платен и без съмнение - хибриден ;)
 's picture

Kovatz

Джибра

Не стой тук, днес ви дават сребърниците, които сте заработили ти и тебеподобните!

Джибри ти не си спал..

БЕ дете на майката природа да наскачаш на Трайков и да си заработиш днес скромната надница.Ноторен ,медицински и аксиомен факт е че ти ще си останеш беден с тези скромни парси които заработваш.И сещаш ли се защо-защото всеки ден като застанеш до бензиноколонката-Лукойл ти бърка в джоба а не Трайков- сещащ ли се??Май не.Ами заслужаваш си ограбването -тогава.Бъди оръфляк завинаги.Виждам че ти харесва и те кефи.
Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

Няма как лукойл да ми бръкне

Няма как лукойл да ми бръкне в джоба, драги. Карам електрическо возило :) Даже паркирам без пари.
 's picture

smarf

Джибри дизатор 

Ето тези мърши се хранят с паричките. Джибри дизатор , анализатор , анонимус , котета и патета и цяла гвардия тролове, за да поддържат властта на свинската мафията. Трябва да се започне от тях.
kate pate's picture
kate pate
new

!

Проблема не е Лукойл. Проблема е системен. И не е само български. Всички международни корпорации крият печалбата си през офшорки. И ЧЕЗ и ЕВН правят така. И Булброкърс и Алфа Финанс продават акции на кипърски офшорки без печалба. Пък после кипърските офшорки ги продават на реална цена.
Васил ...'s picture
Васил ...
vatan06

Въпросът на Трайчо

Въпросът на Трайчо е абсолютно резонен. Възможно е законът да връзва ръцете на НАП. Аз бих попитал защо правителството и НС не приемат закон всяка фирма да може да работи на загуба не повече от 3 или 5 години. След това да плаща данък като процент от оборота.
Джибри дизатор 's picture
Джибри дизатор 
Хибридизатор

драги платени фенове на

НРБ - Нова Република България! Имам един съвет за вас. Научете се да отличавате фактите (Радан е неспособен, Трайчо е корумпиран, Прокопиев не ви е приятел) от мечтите (ще вземем властта, ще закрием НСО, ще арестуваме Пеевски). Иначе на 27 март ще ви е много тежко :)
 's picture

Бобо

Измекярите

Фактите са ясни пич , ти си един обикновен платен измекяр , ходи сега да нахраниш Прасето че е гладно .....
 's picture

смехурко

Чие момче е шефът на НАП?

Чие момче е шефът на НАП? На "чий" терен е новото имение на Доган? А ДПС на кого е? Това дава отговор на въпроса. А като прибавим и факсимилето, отпечатано по медиитепреди години, на един превод от ДПС към Атака, от 1,600 млн. лева и т.н , нещата се изясняват съвсем.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.