Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изключителен доволен съм и дори приятно изненадан от това, което видяхме на мача между Англия и Италия. Отборът, който ми се понрави повече, бе този на Англия. Определено не се оправдаха очакванията за схематична игра от страна на двата тима с цел да не се загуби този първи за тях двубой на първенството.

Напротив, игра се динамично, създадоха се много положения, двата отбора търсеха непрекъснато изостряне във фаза атака. Като треньор два пъти съм се изправял срещу Рой Ходжсън и впечатленията ми от него са много добри. Не бих приел критиките за загубата към него за обективни. Трябва да му се признае, че е довел на това световно един млад и перспективен отбор, който търси атаката и положенията пред противниковата врата.

Обстоятелствата не се стекоха добре в тяхна полза, но показаха далеч по-привлекателно лице от това, което гледахме преди 2 години, например. В играчи като Стъридж, Стърлинг, Уелбек, Хендерсън, влезлите Лалана и Баркли, има много перспектива и Ходжсън залага на това световно основите на бъдещето на Англия. Дори смятам, че е  рано да се отписват британците. Както въобще е рано да се правят каквито и да било прогнози!

Италия играе много добър футбол при Прандели. При тях виждаме ролята на добрия специалист, който може да сменя схемата на игра по три-четири пъти на мач. Приятно съм впечатлен от появата на много нови футболисти и при "адзурите". Това се превръща в една приятна изненада за цялото първенство. В индивидуален план, естествено, трябва да бъде отличен Андреа Пирло. Много интересен бе и мача между Япония и Кот д'Ивоар. И като развой, и като игра на двата отбора, този двубой донесе много емоции за всички, които останаха до сутринта.

Без да се правят крайни заключения от началната фаза, поне засега световното се превръща в един футболен спектакъл.

Записа Жаклин Михайлов

Очаквайте още коментари, специално за Клуб Z, от Станимир Стоилов, Димитър Димитров-Херо и Цанко Цветанов, нашите анализатори по време на "Мондиал 2014".

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.