Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов е поздравил по телефона снощи новия председател на Европейския парламент Антонио Таяни. Това съобщи премиерът във фейсбук профила си.

"Снощи разговарях по телефона с новия председател на Европейския парламент Антонио Таяни минути след избирането му. Честитих му високото доверие и подкрепа, с които беше избран за председател на ЕП и му пожелах успешен мандат. По време на разговора обсъдихме общите предизвикателства пред Европа като темите Brexit, миграционната криза и сигурността на съюза", пише Борисов.

Двамата се обединили, че Европа трябва да остане силна и стабилна и страните-членки да бъдат единни при вземането на важните решения за бъдещето на европейските граждани.

"Избирането на г-н Таяни е голям успех за Европейската Народна Партия. От своя страна той пожела на ГЕРБ успех на предстоящите парламентарни избори в България, благодари за подкрепата от страна на българската делегация на ГЕРБ/ЕНП в Европейския парламент и изрази увереност, че отново ще спечелим доверието на българските граждани", съобщава Бойко Борисов.

Антонио Таяни бе избран във вторник за председател на Европарламента. Досега той беше зам.председател на институцията, бивш еврокомисар. Определят го като приближен на бившия италиански министър-председател Силвио Берлускони. Депутатите гласуваха с 351 на 282 гласа в полза на Таяни след целодневен изтощителен таен вот в четири тура с първоначално седем кандидати.

Коментари

 's picture

tdrgrgv

Голям държавник тоя Бойко

Голям държавник тоя Бойко.Мисли за България,мисли за Европа,мисли за Пеевски(за него май най-много).Мисли и за тежката зима и как да изчисти снега,щото тия дето взимат пари за това не го правят(то така им е и обещано-не чистят и после делят парата с партийците).И като си помисля,че няма по-достоен от Бойко.....Имиграция брате,терминали два,избор има.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.