"Манчестър Юнайтед" и "Ливърпул" направиха боево и справедливо 1:1 в голямото дерби на Висшата лига на стадион "Олд Трафорд". Резултатът е лош и за двата отбора, а доволни са съперници като "Челси", "Арсенал" и "Тотнъм", които записаха убедителни победи в 21-ия кръг.

Джеймс Милнър откри от дузпа за "Ливърпул" в 27-ата минута, отсъдена за нескопосана игра с ръка на загубения за рекордните 105 милиона евро Пол Погба.

Златан Ибрахимович изравни в 84-ата минута след разбъркване пред вратата на гостите. "Червените" от "Анфийлд" прекъснаха победната серия на "червените" от "Олд Трафорд".

Двубоят бе белязан от нервност, грешки и неатрактивен футбол, подобно на предното дерби на "Анфийлд", завършило 0:0. "Дяволите" бяха напът да паднат у дома, а тимът на Юрген Клоп можеше да съсече вечния си съперник, без да покаже най-доброто си лице.

Днес бе ден на сблъсъци между отборите от Ливърпул и Манчестър. Другият бе спечелен убедително с 4:0 от "Евертън" срещу "Сити", който вероятно се прости с шампионската титла.

"Челси" е начело с 52 точки, след като удари защитаващия титлата "Лестър" с 3:0 като гост. Втори е "Тотнъм" с 45 т., колкото има и "Ливърпул". Следват "Арсенал" (44), "Манчестър Сити" (42), "Манчестър Юнайтед" (40) и т.н.