Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Дясната партия "Републиканците" официално издигна Франсоа Фийон за свой кандидат за президент, съобщи зам.-председателят на партията Лоран Вок. Фийон е очакваният победител при гласуването на Националния съвет на партията, който се провежда в Париж.

Първият тур на президентските избори във Франция е насрочен за 23 април, а вторият - за 7 май.

След вота Фийон посочи, че няма да променя програмата си "в зависимост от настроенията на едните или препоръките от микрокосмоса", съобщи АФП.
"Казвам се Франсоа Фийон, а не Франсоа Оланд", каза кандидатът на победителят на първичните избори на десницата в речта си пред съвета.

Той обяви също така, че ако бъде избран, няма да възстанови освобождаването от данъци на допълнителните часове труд, за което настояват поддръжниците му. 

"Нашият проект се основава на удължаването на работното време чрез преговори, чрез свободата на отделните страни да обсъждат и да решават сами за себе си. Продължителността на работното време в предприятието се определя главно от един критерий: откъде започва прагът, след който се броят извънредни часове труд", припомни Фийон. 

Той се представи с програма, която самият той нарича "шокова терапия". 

"Няма да разреждам виното с вода", каза още Фийон.

 

Кандидатът на десницата увери също така, че няма да преразглежда закона, забраняващ от тази година акумулирането на изборни мандати въпреки критиките на народни представители от неговия лагер.

През ноември 2016 г. Франсоа Фийон спечели убедителна преднина от 66,5 процента на първичните избори на десницата пред кмета на Бордо Ален Жупе, смятан преди това за фаворит за кандидат-президент на десноцентристите. В момента бившият френски премиер е начело и в общонационалните допитвания. Според експерти тази негова популярност в обществото се очаква да му осигури победа срещу ръководителката на крайнодесния Национален фронт Марин Льо Пен.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.