Един от тримата обвиняеми за опит за убийство на Делян Пеевски – Красимир Методиев, се чувствал зле и затова е в МВР болница. Днес съдът трябва да гледа постоянната мярка за неотклонение на Методиев, Георги Христов и Венцислав Върбанов.

"Незаконно е мярката да се гледа в лечебното заведение, защото Красимир е на системи - в прединфарктно състояние, а епикризата му била 3 страници", коментара адвокатът на Христов Николай Хаджигенов, цитиран от БТА. Неговият клиент Георги пък бил диабетик и когато разбрал, че ще го обвиняват, веднага припаднал.

Защитникът заявил още, че в обвинителния акт срещу тримата не са посочени нито какъв е механизмът на убийството, нито конкретна дата или място на извършването на престъплението, а единствено, че е планирано за май.

Хаджигенов коментира още, че сигналът, подаден срещу тримата, няма нищо общо със сигнала на "Протестна мрежа" срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев. Той бил подаден от съвсем други лица. Адвокатът съобщил още, че в разследването са използвани специални разузнавателни средства. Не бил ясен и мотивът за убийството на Пеевски.

"Този въпрос го задайте на обвинението", казал той и уточнил, че СРС-тата са били използвани в период от няколко седмици.

Защитникът каза, че тримата обвинени са дългогодишни приятели и се познават с банкера Цветан Василев. Дали имат  познанство с Делян Пеевски обаче адвокатът заявил, че не знае, пише vesti.bg.

Прокуратурата вече е внесла искането за постоянен арест на тримата. В него пише, че опитът за убийство е бил неуспешен поради задържането. В същото време обаче се твърди, че покушението е било планирано за май, а те са били задържани в четвъртък. Според „Дневник“ в постановлението за привличането им като обвиняеми, се казва, че престъплението е останало неизвършено поради независещи от тях причини. По информация на БНР в документа за обвинението на тримата мъже не фигурира името на банкера Цветан Василев.